zile libere 2018
Codul Muncii

Câte zile libere pentru sărbătorile legale vor avea angajații în 2018

Îți poți planifica vacanțele

Că tot vine un nou an și știm că ai vrea să-ți planifici vacanțele, ne-am gândit să te ajutăm cu lista: zile libere din 2018.

Așa că, dacă te numeri printre cei aproape 5 milioane de angajați din România, atunci în 2018 te vei bucura de 14 zile libere legale, dintre care 11 cad în timpul săptămânii.

Mai mult, anul viitor angajații vei beneficia de trei weekenduri prelungite, ca urmare a faptului că sunt zile de sărbătoare legală care cad luni și marți, și anume de Anul Nou, Paște și de Rusalii.

 

Zile libere 2018:

1 ianuarie , 2 ianuarie – Anul Nou (luni și marți)

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (miercuri)

9 aprilie – a doua zi de Paște (luni)

1 mai – Ziua Muncii (marți)

28 mai – a doua zi de Rusalii (luni)

1 iunie – Ziua Copilului (vineri)

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

15 august – Adormirea Maicii Domnului (miercuri)

30 noiembrie – Sfântul Andrei (vineri)

1 decembrie – Ziua Națională a României (sâmbătă)

25 decembrie, 26 decembrie – Crăciunul (marți și miercuri)

 

În aceste zile, angajatorul este obligat să-ți dea liber, potrivit Codului Muncii. Totuși, dacă te încadrezi în categoria de angajați care trebuie să lucreze în aceste zile trebuie să știi că ai dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

Dacă totuși nu se pot acorda zile libere, trebuie să primești un spor de minim 100% din salariul de bază, mai arată Codul Muncii.

Cu cele 14 zile libere pe care le vom avea anul viitor, ne clasificăm în topul celor mai răsfățați angajați din Europa. O altă țară generoasă în ce privește zilele libere legale este Finlanda cu 15 zile sau Spania cu 14 zile.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește pe aceeași temă:

Zile libere 2019. Câte minivacanțe vom avea anul viitor? 

Categorii:
Codul MunciiUpdate

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*