Cine ar fi crezut că AI-ul este și un excelent terapeut?
80% dintre angajați spun că ar prefera să vorbească despre stres și anxietate cu un robot-terapeut, în locul managerului lor, potrivit unui studiu realizat de Oracle și Workplace Intelligence, pe un eșantion de 12.000 de manageri, lideri de resurse umane și directori. De ce se preferă tehnologia în defavoarea sprijinului uman?
Cercetările realizate de Mental Health America arată că 56% dintre angajați au întâmpinat probleme când au încercat să vorbească despre epuizare, liderii de resurse umane nu au încurajat discuțiile pe această temă. Oamenii consideră că un terapeut AI nu îi judecă, este imparțial atunci când își spun problemele și primesc răspunsuri rapide la întrebări legate de sănătate. În plus, este și disponibil 24/7. Dacă, de exemplu, un angajat se simte stresat sau anxios la ora 10 seara ar putea vorbi cu un asistent digital, care l-ar putea apoi ghida către activități de reducere a stresului, spre meditație.
Tool-urile care îți pot fi terapeut
Nu mai este nici urmă de îndoială că ar trebui să investești în tool-uri care să ajute colegii să gestioneze stările emoționale în timp util și în modul în care îi face să se simtă confortabil. Alege aplicațiile care pot înregistra mișcările, interacțiunile sociale, comportamentul în diferite momente ale zilei, tonul vocal și, pe baza acestor date, oferă colegilor terapie și îndrumări din partea specialiștilor. Însă, de departe, interacțiunea live cu un terapeut inteligent este preferată.
- Wysa este un chatbot care reacționează la emoțiile pe care le exprimă un utilizator și oferă tehnici de terapie comportamentală cognitivă și exerciții de mindfulness.
- Youper este terapeutul AI care personalizează diverse tehnici de terapie și meditație pentru a se potrivi nevoilor fiecărui utilizator. Conversațiile zilnice cu Youper ajută oamenii să-și îmbunătățească relația cu ei și cu cei apropiați, să-și mențină atenția și să se calmeze, astfel încât să poată dormi mai bine.
- Woebot este colegul AI care motivează colegii când fiecare zi este o repetiție. Prin mesajele sale zilnice, oferă inspirație, perspective și îndrumări pentru ca fiecare să fie cea mai bună variantă a sa și pentru a trece mai ușor peste hopurile.
- De ajutor sunt și aplicații, precum Talkspace, care le permit colegilor să vorbească cu alți oameni despre problemele lor păstrându-și anonimitatea. Astfel de interacțiuni îi ajută să-și recâștige încrederea în sine.
Ți-a plăcut articolul despre AI-ul care îți poate fi terapeut?
Nu arde etape importante din onboarding-ul virtual!