Cum găsim talentele?
Cu siguranță e întrebarea momentului. Iar cine are răspunsul la ea sigur a tras lozul norocos. În momentul ăsta piața de recrutare arată ca un cadru din „Stan și Bran”. Cererea de specialiști e mare, expansivă, îți ia ochii și ocupă aproape tot cadrul, în timp ce oferta e mică, timidă și pricăjită și se dă și greu de convins.
Prea multe joburi, prea puțini candidați potriviți? Cum îi atragem pe profesioniștii care s-ar descurca remarcabil în pozițiile pentru care recrutăm? Cum ne asigurăm că pe angajații valoroși nu ni-i suflă de sub nas competiția care vine cu o ofertă mai strălucitoare și mai tentantă? Cum descoperim alte surse cu potențial pe care să le transformăm din oportunități în asset-uri? Citește mai departe, avem noi niște idei.
Avem, pe de o parte, tinerii până în 24 de ani pentru care șomajul e mai atractiv decât o poziție entry-level într-o companie prestigioasă, iar, pe de altă parte, continuăm să exportăm IT-iști, medici și nu numai de parcă mâine ar fi sfârșitul lumii și doar în afară se poate supraviețui apocalipsei. În plus, ne confruntăm cu domenii, precum cel tehnic sau serviciile, care plâng după forță de muncă. În contextul ăsta trebuie să venim cu modalități noi de a atrage și a reține talentele.
Încercăm să despicăm firul în patru și avem încrederea că, până în momentul în care vei termina de citit toate articolele de aici, vei fi găsit niște răspunsuri. Poate nu neapărat soluții pe care să le aplici direct și să funcționeze ca rețete, dar niște ingrediente-cheie sigur vei găsi. Niște posibile piste care să te scoată din impas sau, măcar, să-ți dea idei la care, în toată goana asta a recrutării, e posibil să nu te fi gândit.
Adevărul e că nici noi n-avem răspunsul la întrebarea ce tronează mare pe pagina asta. Însă avem insight-uri, idei, specialiști și sperăm ca, împreună, să descoperim cele mai bune modalități prin care putem dezgheța piața aparent de nedezghețat.
Vestea bună e că de acum nu mai ești singur. Și știi de ce? Pentru că We Are HR!
Nu mai e doar despre tine, e despre noi.
De acum suntem o comunitate. Și împreună vom ajunge un pic mai aproape de niște concluzii.