Descoperă previziuni despre domeniul resurselor umane și impactul AI!
Agenda

Descoperă previziuni despre domeniul resurselor umane și impactul AI!

Un speaker din cadrul recruiTECH oferă detalii

Norman Mauer, în prezent Senior Talent Strategy Advisor pentru Indeed, și-a început cariera cu un rol de media designer, după care a activat mai mulți ani în project management – cu precădere în televiziune și publicitate. După mai bine de 10 ani petrecuți în mass-media, și-a dorit să încerce ceva nou și din moment ce a avut contact cu industria HR încă din primii ani ai carierei, a migrat în această direcție. În cadrul rolului la Indeed apreciază că își poate combina din plin preferințele pentru tehnologie, date și procese operaționale. Pe 20 aprilie, Norman Mauer, va fi și speaker în cadrul conferinței recruiTECH. Ce idei își dorește să puncteze prin intermediul discursului său ce previziuni are pentru domeniul resurselor umane, dar și când vine vorba de machine learning, ne povestește într-un interviu acordat în exclusivitate.

 

Norman Mauer, Senior Talent Strategy Advisor pentru Indeed

Norman Mauer, Senior Talent Strategy Advisor pentru Indeed

 

1. Ai experiență în media, IT și HR. Ce lecții din experiența ta în media ai folosit ulterior și în zona de HR?

Dacă există un lucru care merge foarte bine în mass-media, atunci acesta este cultura feedback-ului în ceea ce privește eșecurile și succesele. În mass-media, în special în planificarea media, analiza grupurilor-țintă este de obicei pe primul loc, iar conținutul este apoi adaptat în mod explicit la rezultate. Acest proces e valabil atât pentru partea de creație, cât și pentru cea de redare. Deoarece recrutarea, mai ales la început, are multe similitudini cu publicitatea clasică, un accent mai puternic pe analiză-execuție-feedback are foarte mult sens aici.

 

2. Ce sfaturi ți-ai da ție la început de carieră?

Ascultă mai mult, vorbește mai puțin – știu că asta sună ciudat pentru că sunt speaker full time. Dar cu cât ascult oamenii mai mult, cu atât prezentările mele devin mai bune.

 

3. Process First este numele prezentării tale în cadrul evenimentului recruiTECH. Poți dezvălui ce aspecte vei aborda în prezentare?

Din nou, cred că aici se va vedea experiența mea în mass-media. Cunoaște-ți publicul țintă și obiectivele, definește-ți procesul și îmbogățește-l cu date relevante. Cam acestea sunt recomandările pe care vreau să le transmit în prezentarea mea.

 

4. Ne poți dezvălui câteva sfaturi legate de public speaking și crearea prezentării perfecte?

Cred că există două elemente de bază: autoreflecția și storytelling. Ar trebui să-ți fie clar de la început ce fel de speaker ești. Doar așa vei reuși să fii natural pe scenă. Public speaking nu înseamnă actorie, așa că autenticitatea este extrem de importantă. Iar când spun storytelling mă refer la împachetarea mesajelor de bază într-o poveste captivantă, potrivită pentru grupul țintă.

 

5. Cum te ajută tehnologia să ții pasul cu tendințele în domeniul resurselor umane?

Ei bine, sunt un mare fan al podcasturilor, deși și sunt foarte pretențios. Iar pentru a putea face față multitudinii de materiale, folosesc Pocket. Este un tool interesant care te ajută să salvezi articole pe care le poți citi sau asculta mai târziu. De asemenea, apreciez newsletterele cât mai bine curatoriate.

 

6. Cum ajuți companiile să ajungă la candidați relevanți?

Pe lângă prezentări, consultanța este o parte importantă a muncii mele. Aici, eu și colegii mei discutăm cu cei care iau deciziile, analizăm procesele și oferim recomandări (susținute de date), venim cu o perspectivă asupra piețelor sau chiar sugestii concrete de acțiune pe teme strategice și operaționale.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

7. Care sunt cerințele clienților Indeed în acest an? Ce este diferit față de 2022?

Companiile trebuie să concureze la o intensitate sporită pentru candidații potriviți. Mulți dintre clienții noștri își doresc cifre, date și fapte pentru a-și eficientiza procesele. De asemenea, este uneori vorba și despre crearea unor medii de lucru incluzive. Subiectele sunt destul de asemănătoare cu cele din 2022, dar presiunea este în continuă creștere.

 

8. Cum vezi viitorul recrutării? Ce rol crezi că ar juca un instrument precum ChatGPT?

ChatGPT este un instrument impresionant și cu siguranță poate ajuta la simplificarea proceselor. La fel ca majoritatea instrumentelor bazate pe machine learning, ChatGPT funcționează cel mai bine în așa-numitele „medii sigure”. Trebuie ținut cont de faptul că aceste sisteme nu sunt capabile de gândire creativă și, cel mai important, nu pot pune întrebări. Iar o întrebare corectă este cel mai important punct de plecare pentru a începe un proces de schimbare.

 

9. Ce urmează când vine vorba de AI? Cum se vor schimba locurile de muncă existente?

Sunt foarte încântat de evoluțiile ce țin de machine learning și cred că o combinație între sisteme de înaltă performanță și oameni creativi dornici de a face diferența înseamnă progres. Cred că în viitor, sistemele vor face munca repetitivă pentru noi și, având în vedere datele potrivite, vom putea recunoaște tiparele mai eficient. Putem apoi trage concluzii, optimiza procesele și lucra mai eficient. Fiecare „revoluție industrială” a condus la o schimbare în universul muncii. Anumite slujbe au devenit învechite, dar au apărut în schimb altele noi. Și în cele din urmă, acest proces de schimbare a creat mai multă prosperitate pentru toată lumea. Dar este important să ne ținem oamenii aproape, să-i antrenăm și să-i ajutăm să scape de temeri.

 

10. Uitându-te la 2023, care crezi că vor fi tendințele cheie ale anului?

a. Se va concentra mai mult pe mediile de lucru incluzive – iar acestea vor fi folosite și ca mijloc de recrutare a angajaților.

b. Sistemele ne vor ajuta din ce în ce mai mult să recunoaștem și să folosim modele cu alte cuvinte să automatizăm procesele de resurse umane.

c. Vom gândi mai mult ca „recrutori” când vine vorba de atragerea personalului.

d. Munca flexibilă va fi o combinație între mersul la birou și lucratul de acasă și va deveni și mai răspândită.

Dacă ești interesat de tendințele și tehnologiile ce țin de domeniul resurselor umane, participă și tu la recruiTECH România, pe 20 aprilie, unde poți asculta atât prezentarea lui Norman Mauer, cât și alți speakeri. Biletele sunt aici!

 

Ți-a plăcut articolul Descoperă previziuni despre domeniul HR-ului și impactul AI? Citește și:

Cum (mai) stăm cu digitalizarea

Este pasiunea ceea ce ne trebuie la job?

De ce ai nevoie pentru a reuși în business

Categorii:
AgendaEvenimente

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*