‌inovare
HR Challenge

Diversitatea încurajează inovarea în compania ta

Cât de importantă este mentalitatea în creșterea business-ului

Unul dintre cei mai inspirați pași pe care îi poți face în recrutare este să spargi cumva barierele. Să încurajezi diversitatea și egalitatea în echipă, prin alegerea oamenilor indiferent de gen, vârstă, religie, identitate sexuală. Iar alegerea aceasta nu este deloc întâmplătoare, echipele eterogene au o mentalitate bazată pe inovare care te ajută să duci business-ul la următorul nivel.

Un nou studiu realizat de Accenture relevă că PIB-ul global ar putea crește cu până la 8 trilioane de dolari în decurs de 10 ani, dacă mentalitatea de inovare ar crește în toate țările cu 10%. 95% dintre directorii din întreaga lume consideră inovația ca fiind vitală pentru competitivitate și continuitatea afacerii, conform raportului “Getting to Equal 2019” lansat de Accenture.

„În contextul actual, în care mediul de business este în continuă schimbare, companiile trebuie să fie în permanență capabile să inoveze. Pentru a consolida mentalitatea de inovare în rândul angajaților, înainte de toate trebuie să învățăm să apreciem ceea ce îi face unici și să le permitem să fie ei înșiși. În acest fel, se vor simți liberi să fie creativi, dar și încurajați să contribuie”, a declarat Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director, Accenture România.

 

Cum poți ajunge la inovare

Începe cu o cultură organizațională puternic orientată către egalitatea de gen. Cu cât mediul de muncă este mai orientat către o cultură egalitară, cu atât este mai mare dorința și capacitatea angajaților de a inova. Spre exemplu, există de șase ori mai multe șanse ca angajații companiilor cu o cultură bazată pe diversitate și egalitate de gen să fie mai deschiși inovării decât cei dintr-o cultură în care există anumite preconcepții (40% versus 7%). Mastercard este una dintre companiile a adoptat mentalitatea bazată pe inovare, iar valoarea acțiunilor sale a crescut cu peste 35% anul trecut.

 

Cum încurajezi inovarea

Cu toate acestea, organizațiile trebuie să reducă decalajul de percepție dintre manageri și angajați, descoperit de către studiul Accenture, realizat pe 18.000 de angajați din 27 de țări și 150 directori din 8 țări. În timp ce 76% dintre directori au declarat că oferă angajaților posibilitatea de a inova, doar 42% dintre angajați sunt de acord cu această afirmație. Spre exemplu, dintre factorii de motivare a angajaților, directorii par să supraestimeze recompensele financiare și să subestimeze scopul activității. Într-o cultură egalitară, cei mai puternici factori care stau la baza spiritului de inovare sunt activitățile relevante de formare profesională, programul flexibil de muncă, dar și respectarea echilibrului între viața profesională și cea personală.

„Dacă oamenii au un sentiment de apartenență și sunt apreciați de angatori pentru contribuțiile și perspectivele lor unice, este mult mai probabil ca aceștia să avanseze și să se simtă încurajați să inoveze”, a declarat Ellyn Shook, Chief Leadership & Human Resources Officer Accenture.

 

De la inovare la creșterea PIB-ului global

În regiunile cu economie emergentă și în țările în care productivitatea forței de muncă este în creștere și mentalitatea de inovare este mai puternică. Și este primul pas spre noi oportunități. Accenture calculează că în 10 ani PIB-ul global ar putea crește cu până la 8 trilioane de dolari dacă mentalitatea de inovare în toate țările crește cu 10%.  

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

„Încurajarea egalității la locul de muncă nu a fost niciodată la fel de importantă ca acum pentru stimularea inovării”, adaugă Ellyn Shook.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum încurajezi învățarea în echipa ta

HR azi, designer de experiențe mâine

Cultura organizațională – de unde vine și cum să o construiești?

Recrutarea și bunăvoința

Categorii:
HR Challenge

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*