Bucură-te de gustul dulce al depășirii propriilor limitări
Ce te poate ajuta să te avânți în necunoscut, să te bucuri de rezultate pe măsura obiectivelor și să vii cu idei out-of-the-box pentru echipa ta? Află mai multe despre cum îți poți lua doza de maleabilitate dintr-un workshop de gătit!
Cum îți poți depăși limitele proprii?
Primul gând atunci când am primit cadou o sesiune de gătit cu mai multe persoane a fost cum să mă sustrag de la ea. Iar când a venit ziua cu pricina, din nou m-a vizitat acest gând, însă l-am alungat, spunându-mi că oricum trebuie să mănânc ceva de prânz și de ce nu aș mânca ceva gătit de alții. Încă mă gândeam că mă voi implica puțin spre deloc.
Însă odată ajunsă la locul cu pricina, nu mică mi-a fost mirarea să constat că necunoscuții cu care îmi era teamă să interacționez erau asemenea mie. Tot oameni cadorisiți de prieteni cu o sarcină jumătate inconfortabilă social, jumătate delicioasă. Iar de aici încolo lucrurile au mers cum nu se poate mai bine.
O dată ce constați că nu ești singurul stingher într-un grup de necunoscuți, că nu concurezi pentru un premiu la Masterchef cu ceilalți și că multe persoane au două mâini stângi, când vine vorba de gătit, te relaxezi. Ce-i drept, meritul pentru această detensionare rapidă îi revine în mare parte profesorului care a supravegheat întreaga sesiune de feliat, prăjit, frământat, umplut, networking și mâncat.
Nu a fost chef-ul intimidant din emisiunile de gătit, ci mai degrabă liderul perfect din cărțile de management, care e și empatic, dar știe și să se impună, care corectează fără să ironizeze, care reușește să transforme un semieșec, o glazură care se cam arsese, în ceva bun cu ajutorul unor tertipuri culinare. Iar experiența pe care inițial voiam s-o evit, s-a transformat într-una pe care îmi doresc s-o repet pe banii mei. Iar asta înseamnă ceva.
Cum câștigă echipa ta puncte de flexibilitate printr-o sesiune de gătit?
În primul rând, dacă ai membri care tind să micro managerieze vor renunța rapid la acest obicei în cadrul unei sesiuni de gătit, pentru că preparatele se pregătesc simultan, la mai multe mese și e imposibil să te ocupi tu singur de un fel de mâncare pe parcursul întregului proces. De asemenea, dacă simți că echipa nu este încă bine sudată, o astfel de sesiune poate schimba un pic dinamica.
Pregătirea unei mese cu mai multe feluri necesită impresionant de multă coordonare pentru a produce cel mai bun rezultat din partea echipei. Dacă nu mă crezi, uită-te și la serialul The Bear! Pe cont propriu, o persoană poate fi un bucătar grozav, dar atunci când este o activitate de echipă, acțiunile fiecărui membru în parte determină rezultatul final, de la prepararea ingredientelor până la prezentare.
Iar treaba asta îi va încuraja pe colegi să se transforme din critici în persoane care au grijă una de cealaltă și se ajută reciproc pentru a se bucura cu toții de rezultatul final.