Lecturi suplimentare despre tehnologie 2020
Revista

Lecturi suplimentare despre tehnologie: de răsfoit în această iarnă

5 volume numai bune de așezat sub brad

Profită de perioada dintre Crăciun și Revelion pentru a te dedica unor lecturi suplimentare ce-ți vor lărgi orizonturile. Iată câteva cărți care te vor ajuta să înțelegi mai bine cele mai noi concepte tehnologice!

 

Lecturi suplimentare care-ți vor lărgi orizonturile

The Age of AI: And Our Human Future, de Henry A Kissinger, Eric Schmidt & Daniel Huttenlocher

Trei dintre cei mai faimoși gânditori ai lumii moderne s-au reunit în acest volum pentru a explora Inteligența Artificială (AI) și modul în care ea transformă societatea umană + ce înseamnă această tehnologie pentru noi toți. Inteligența Artificială a învățat să câștige la șah făcând mișcări pe care marii maeștri umani nu le-au conceput niciodată. Tot Inteligența Artificială a descoperit un nou antibiotic analizând proprietățile moleculare pe care oamenii de știință nu le-au înțeles. Acum, avioanele alimentate cu Inteligență Artificială înving piloți umani experimentați în lupte simulate. Inteligența Artificială oferă un ajutor neprețuit în căutarea online, streaming, medicină, educație și în multe alte domenii și, prin aceasta, transformă modul în care oamenii experimentează realitatea.

În The Age of AI, acești gânditori de top s-au reunit pentru a analiza modul în care ea ne va schimba relațiile cu cunoașterea, politica și societățile în care trăim. The Age of AI este un material obligatoriu de parcurs, esențial pentru prezentul și viitorul nostru, care reprezintă o eră complet diferită de oricare dintre cele anterioare.

 

Futureproof: 9 Rules for Humans in the Age of Automation, de Kevin Roose

După zeci de ani de fantezii SF, inteligența artificială iese din laboratoarele de cercetare și ajunge în centrul vieții noastre. Automatizarea nu impatează doar locurile de muncă. Ea ne modelează întreaga experiență umană, cu algoritmii care influențează emisiunile TV pe care le urmărim, muzica pe care o ascultăm, convingerile pe care le avem și relațiile pe care le formăm. Și în timp ce dezbaterea veche despre dacă automatizarea va distruge locuri de muncă continuă, o întrebare și mai importantă este ignorată:

Cum putem fi fericiți și de succes într-o lume care este din ce în ce mai construită de și pentru mașini?

În Futureproof: 9 Rules for Humans in the Age of Automation, cronicarul tehnologic de la New York Times, Kevin Roose prezintă o viziune plină de speranță și pragmatică asupra modului în care putem prospera în era AI și automatizării. El împărtășește secretele oamenilor și organizațiilor care au supraviețuit valurilor anterioare de schimbări tehnologice și explică ce abilități sunt necesare pentru a rămâne cu un pas înaintea mașinilor inteligente de astăzi, mizând pe lecții prețioase. Roose respinge înțelepciunea convențională potrivit căreia, pentru a reuși în era AI, trebuie să devenim mai mult ca niște mașini. În schimb, spune el, ar trebui să ne concentrăm pe a fi mai umani și pe a face tipurile de lucruri creative, inspiratoare și semnificative pe care nici cei mai avansați roboți nu le pot realiza.

 

The Rise of the Robots: Technology and the Threat of Mass Unemployment de Martin Ford

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Poate tehnologia să accelereze sau să perturbe întregul nostru sistem economic până la necesitatea unei restructurări fundamentale? În jurul acestei întrebări și a potențialelor răspunsuri la ea se construiește întregul volum recompensat cu premiul pentru cea mai bună carte de business oferit de Financial Times and McKinsey. Într-o lume dominată de Google Glass și Big Data, AI și Siri, suntem conștienți de faptul că inteligența artificială câștigă tot mai mult teren. Deși toate aceste dispozitive și programe ne-ar putea face viața mai ușoară, ele pot, totodată, să elimine anumite locuri de muncă.

 

Big Data: A Revolution That Will Transform How We Live, Work and Think de Viktor Mayer-Schönberger și Kenneth Cukier

Informațiile aduse de “Big Data” conțin corelații surprinzătoare, greu de explicat uneori, dar cu beneficii ce pot fi puse ușor în practică. Știai că spre exemplu, în 2009, Google a reușit să prezică începutul de epidemie H1N1 folosind toate căutarile utilizătorilor săi? Acest volum face lumină în universul criptic informatic scoțând în față exemple reale. Citește-l cu atenție pentru a înțelege mai bine legăturile neașteptate dintre evenimente.

 

The Second Machine Age: Work, Progress and Prosperity in a Time of Brilliant Technologies de Erik Brynjolfsson și Andrew McAfee

După primul lor volum botezat Race Against the Machine, Erik Brynjolfsson și Andrew McAfee au revenit în 2014 cu The Second Machine Age: Work, Progress and Prosperity in a Time of Brilliant Technologies care anunță automatizarea mai multor sarcini cognitive în viitor. Cartea oferă o perspectivă accesibilă asupra mai multor aspecte de micro- și macroeconomie, dar vine, totodată, și cu câteva recomandări de politici care ar putea îmbunătăți beneficiile și reduce prejudiciile aduse de noile tehnologii.

 

Ți-a plăcut acest articol cu Lecturi suplimentare despre tehnologie: de răsfoit în această iarnă? Citește și:

Office View: Când Cărturești Carusel e biroul tău

Cum să încurajezi toleranța la job

Categorii:
Revista

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*