inteligenta-artificiala
Update

8 mituri despre tehnologie

De ce să ne adaptăm?

Folosim tehnologia, însă nu la adevăratul său potențial și, cu siguranță, nu la nivelul altor țări. Folosim tool-uri de optimizare a proceselor, dar manifestăm reticență atunci când vine vorba de inteligenta artificiala, implementarea diverselor sisteme mai complexe menite să eficientizeze procesele din companie sau stocarea datelor în Cloud. Ce e mit și ce e realitatea când vine vorba de tehnologie? Hai să vedem!

 

Aplicațiile vor înlocui oamenii din HR

Tool-urile de optimizare a proceselor de recrutare nu vin să înlocuiască poziția de recruiter, ci să o completeze, aducând la interviu cei mai buni candidați într-un timp mult mai scurt. Decizia de angajare a unui candidat rămâne la tine, iar automatizarea doar simplifică procesul. Te întrebi cu ce îți vei ocupa timpul câștigat? Te poți concentra pe activitățile creative, spre exemplu, pe îmbunătățirea culturii organizaționale, iar cele de rutină, precum pontajul, salarizarea sau administrarea de personal, vor fi realizate de softuri create special pentru asta.

 

Costurile pentru implementarea tehnologiei sunt prea mari

În piață există deja suficiente variante de tool-uri la prețuri accesibile și, în plus, nu trebuie să le folosești pe toate. E de ajuns să le alegi pe cele de care ai cea mai mare nevoie. Poate te va costa ceva mai mult, dar în scurt timp vei vedea și rezultatele investiției tale. Mai mult decât atât, un studiu internațional spune că digitalizarea poate să scadă costurile de operare cu până la 90%. În plus, digitalizarea chiar te poate ajuta să fructifici activitatea la cote maxime, căci timpul chiar înseamnă bani.

 

Tehnologia reduce interacțiunea umană

Știai că 67% dintre angajați cred că HR-ul se ocupă doar cu recrutarea și evaluarea? Asta spune un studiu eJobs desfășurat în 2018. Cu alte cuvinte, toate celelalte eforturi pe care le face departamentul de HR trec aproape neobservate. Însă implementarea soluțiilor inteligente și a softurilor pe zone cu taskuri care pot fi ușor automatizate îți poate oferi oportunitatea de a investi mai mult în partea umană, în interacțiunea directă cu oamenii și, mai departe, în schimbarea percepției angajaților față de activitățile departamentului de HR.

 

Stocarea datelor în Cloud nu e sigură

Fără să ne dăm seama, folosim Cloud-ul aproape în fiecare zi. Provocarea apare atunci când ne referim la date mai sensibile sau care necesită un nivel de securitate mai înalt. Cu toate acestea, Cloud-ul rămâne cea mai sigură metodă de stocare a datelor, pentru că acestea sunt automat criptate și doar proprietarul le poate descifra. De asemenea, acesta elimină posibilitatea de a pierde datele, pentru că ele sunt stocate în centre protejate.

 

Companiile mici nu au nevoie de tool-uri pentru HR

Acesta este un alt mit răspândit în rândul companiilor mici. Analizând însă timpul economisit și bugetele investite într-un sistem de optimizare a proceselor din departamentul de HR îți vei da seama că acestea nu au decât avantaje. Mai mult, tool-urile și instrumentele menite să digitalizeze procesele sunt construite astfel încât să se plieze atât pe companii de zeci de angajați, cât și pe cele cu sute de salariați, dar și să satisfacă o categorie largă de cerințe.

 

Ai nevoie de cunoștințe avansate pentru a folosi tehnologia în HR

Mulți își imaginează că pentru a folosi instrumente digitale ai nevoie de cunoștințe avansate în domeniul IT, că trebuie să fii un expert în software. Ce trebuie însă să știi e că o mare parte dintre sistemele și platformele folosite deja de specialiștii în resurse umane sunt simplu de utilizat. Ele funcționează exact ca o aplicație nouă pe care o descarci și cu care te obișnuiești în timp.

 

Nu există nicio grabă să implementezi Inteligenta Artificiala

Inteligenta artificiala evoluează destul de rapid, iar asta ar trebui să determine și companiile să se adapteze tendințelor. Cu cât mai repede vei adopta inteligenta artificiala în compania ta, cu atât mai repede ea va colecta date, le va analiza, le va prelucra și va putea să facă predicții. De asemenea, gândește-te la concurență: dacă implementează AI înaintea ta și automatizează procesele simple, va avea mai mult timp pentru a integra această tehnologie și a se bucura pe deplin de beneficiile ei.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Inteligenta artificiala rezolvă toate problemele din companie

Într-adevăr, inteligența artificială reprezintă un instrument puternic, iar eficiența ei crește considerabil de la an la an. E o soluție bună pentru a scăpa de activitățile monotone, nu obosește niciodată, nu are nevoie de un salariu lunar, dar, chiar și așa, nu le poate face pe toate. E bine să identifici activitățile care-ți consumă cei mai mulți bani și timp și pe acelea să le lași în seama inteligenței artificiale. Astfel vei putea să monitorizezi întregul proces.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Inteligent sau artificial?

Remote work sau jobul viitorului

Ce au însemnat ultimii 20 de ani în HR?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorii:
Update

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*