HR Pitch: Cum convingi cei mai buni candidați să te aleagă pe tine?
În fiecare ediție provocăm oameni din diverse companii să se alăture jocului We Are HR. Le punem 10 întrebări prin care ei trebuie să convingă candidații să se alăture echipei lor. De această dată, am provocat-o pe Iuliana Leurent, CEO la Temps România.
Iată ce ne-a dezvăluit!
Cum determinați candidații să aleagă Temps?
Prin entuziasmul, experiența și calitatea echipei precum și a clienților cu care lucrăm. Încercăm să identificăm împreună motivațiile personale și să îi facem să realizeze dacă propunem un proiect cu sens pentru ei în raport cu perspectiva lor de dezvoltare. Valoarea pe care o dă fiecare jobului său este valoarea pe care o va investi pe mai departe.
Cum mențineți angajații motivați la job?
Încercăm să creăm un cadru în care fiecare să fie ceea ce dorește să fie, păstrând ca liant valorile comune. Cred foarte mult în puterea diversității ca factor de inspirație, motivație și, de ce nu, de schimbare. E important să învățăm să ne bucurăm de tot ceea ce e în jurul nostru și nu mereu la îndemână.
Cum încurajați dezvoltarea noilor talente?
Dezvoltând plăcerea de a explora și de a te lăsa surprins. Ne uităm foarte mult la vocația fiecăruia, uneori evidentă, alteori ascunsă, și încercăm să creăm o zonă practică, experimentală, în care să se poată manifesta.
Prin ce vă diferențiați la nivel de beneficii?
Există o sumă fixă relevantă oferită lunar, pe care o poți cheltui sau economisi așa cum îți dorești. În plus, avem constant tot felul de acțiuni spontane, prin care încercăm să creăm un moment fain pentru echipă.
Cum stimulați productivitatea la job?
Prin selectarea unor obiective comune și dezvoltarea unei atitudini antreprenoriale, încurajând calitatea feedback-ului și încrederea. Lucrurile pe care le facem au suflet și cred că asta contează!
Cum ajutați angajații să mențină balanța între job și viața personală?
Prin flexibilitate și încredere, creând unui spirit de echipă puternic prin care să se susțină reciproc. E complicat să îți impui o pondere clară, poți însă spera ca transferul de energie sau învățăminte să fie în ambele direcții.
Cine sunt angajații care țin cel mai mult la păstrarea acestui echilibru?
Nu cred că există o categorie anume. Echilibrul nu se măsoară numai în număr de ore. Acesta înseamnă și echilibrul emoțional pe care îl are fiecare între ce-și dorește să obțină și disponibilitatea sa interioară.
Cum a evoluat paleta de beneficii oferite angajaților în ultimii cinci ani?
Prin valoare și libertatea de a-și alege beneficiile de pe o platformă electronică.
Care sunt criteriile după care construiți pachetele de beneficii?
Criteriul e libertatea de a alege ceea ce își doresc. E o sumă suficient de interesantă cât să poată fi cheltuită recurent, însă și investită dacă se urmăresc achiziții de travel, formare, relaxare, vouchere etc.
Cum încurajați dezvoltarea personală a angajaților la nivel de companie?
Creând contexte de învățare și repere. Oamenii să vorbească despre pasiunilor lor, să-i inspire pe ceilalți. Este important să își aleagă un mentor, declarat sau nu, în care să își poată imagina perspectiva.
Ți-a plăcut articolul? Citește și:
Cum atragi talentele în companie?