Ce idei poți prelua din sport pentru echipa ta
Te-ai gândit ce ai putea împrumuta din sport în activitatea de la birou? Despre mediul de lucru în care există flexibilitatea de a asculta ideile colegilor și de a-i motiva să le dea formă vorbim cu doi dintre membrii echipei Hervis România.
De cât timp faci parte din echipa Hervis și ce te-a atras în momentul în care ai aplicat?
Silvia Dumitrache: M-am alăturat echipei Hervis Sports în urmă cu un an și jumătate. Încă de la început, m-a atras domeniul de activitate și industria. Valorile pe care sportul le promovează, perseverența, motivația și lucrul în echipă au fost acele aspecte pe care le căutam pentru următoarea mea experiență profesională.
Cătălin Pogar: Din 2009, de când am început facultatea. La momentul acela, compania avea 6 magazine deschise, din care unul în București, însă pentru mine atunci a fost prima dată când am auzit de Hervis. Am avut interviul de angajare în incinta magazinului din București și mărturisesc că a fost ceva inedit. Mi-a plăcut enorm multitudinea de mărci și produse disponibile din toate sporturile.
Ce te impulsionează zilnic să perseverezi în rolul tău?
S.D.: La Hervis Sports ocup rolul de Social Media Specialist. Ceea ce mă impulsionează zilnic să perseverez este libertatea de a fi creativă. Lucrul cu rețelele sociale presupune creativitate, flexibilitate și adaptare permanentă la noi tendințe. Posibilitatea de a-mi exprima liber ideile referitoare la noi campanii și acțiuni de marketing mă impulsionează să îmi doresc întotdeauna mai mult de la mine și să-mi pot seta noi obiective.
C.P.: Pe scurt, mă impulsionează provocările, mari sau mici, deoarece fiecare succes livrează o doză de motivare pentru mai mult. Îmi doresc să învăț să fiu mai bun ca în luna sau anul precedent.
Cât de multă flexibilitate îți oferă angajatorul?
S.D. Așa cum am menționat, libertatea de a fi creativă este un aspect foarte important pentru un rol de social media. La locul de muncă mi se oferă atât de multă flexibilitate pe cât am nevoie. Ideile pentru noi proiecte sunt întotdeauna primite cu deschidere și susținute de către echipa din care fac parte.
C.P. Flexibilitatea chiar este cuvântul-cheie în Hervis, nu doar atât din punctul de vedere al programului, cât și al procesului decizional. Sunt apreciate mereu ideile bune, chiar dacă în anumite cazuri sunt și out of the box. Iar dacă vorbim de mobilitate internă, cred că evoluția personală în cadrul firmei spune totul despre flexibilitate. Am evoluat de la rolul de vânzător la cel de asistent achiziții, apoi buyer, iar acum sunt manager de categorie.
Ce lecții din sport ai preluat în jobul tău?
S.D. Odată ce am intrat în echipa Hervis Sports, am inclus sportul în viața mea, iar acest lucru m-a ajutat să mă dezvolt atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Se spune că sportul unește oamenii și îi face mai fericiți, iar eu susțin această idee. La Hervis Sports am învățat cu adevărat să mă bucur de toate micile victorii și nu doar de atingerea obiectivului final. De asemenea, am învățat să fiu perseverentă și să nu renunț la obiectivele propuse, indiferent de obstacolele pe care le întâlnesc în drumul către victorie.
C.P. Există două principii care se aplică cu succes în cadrul companiei: Mingea trebuie să ajungă în poartă. Elementele-cheie care fac parte din strategie sunt: obiective, prioritizare, perspective sau soluții și asumarea responsabilității. Dacă nu tragi, nu nimerești. Elementele-cheie sunt: can do attitude (pot să fac), luarea deciziilor și gestionarea eficientă a situațiilor chiar și cu informații ambigue, rezolvarea provocărilor, reacție în timp util.
Ce rol joacă managerul tău în susținerea și motivarea ta?
S.D. Sunt de părere că în orice echipă, indiferent de domeniul de activitate, managerul este acea persoană care trebuie să unească oamenii și să-i conducă spre rezultat. La Hervis Sports, am ocazia să lucrez alături de un adevărat lider, care reușește să motiveze echipa chiar și în situațiile cele mai dificile. Mă bucur să pot spune că în acest mediu am reușit să mă dezvolt foarte mult profesional, iar acest lucru se datorează managerului meu. Susținerea pe care o acordă întregii echipe reprezintă unul dintre motivele pentru care vin în fiecare zi la birou cu zâmbetul pe buze.
C.P. Avem o colaborare excelentă de mulți ani. Iar o colaborare bună se naște dacă există o compatibilitate între oameni. Faptul că am fost încurajat în momente critice, dar și responsabilizat în funcție de potențialul meu arată că am un rol esențial în companie.
Cum susține managementul starea de bine și echilibrul emoțional al oamenilor săi?
S.D. Starea de bine a întregului colectiv este susținută de management prin intermediul activităților recreative și al întâlnirilor naționale periodice. Compania în care lucrez are prezență la nivel național, astfel există echipe locale din diferite regiuni ale țării. Întâlnirile alături de colegii din țară, au un rol foarte important din punctul de vedere al coeziunii echipei.
C.P.: Din punctul meu de vedere, cele mai importante lucruri sunt deschiderea managementului și disponibilitatea de a discuta cu fiecare membru al echipei, ascultarea și identificarea nevoilor oamenilor. De asemenea, ne bucurăm împreună de evenimentele dedicate nouă, de concursuri interne cu decernare de premii sau de recompensarea performanțelor înregistrate în cursul anului.
Ți-a plăcut articolul „Cum arată flexibilitatea în sport”? S-ar putea să-ți placă și:
Cât de multă flexibilitate oferi colegilor pentru a-și exersa pasiunile?
Ce este mai important, obiectivul individual sau al întregii echipe?