Ești flexibil să sari în afara plasei de siguranță?
Dezvoltare personala

Ești flexibil să sari în afara plasei de siguranță?

Ce m-a învățat saltul cu parapanta despre flexibilitate

Când vine vorba de cadouri, dintotdeauna mi-a plăcut să trec puțin peste granița banalului. Încă de mic îmi răsfățam prietenii cu bilete la festival și membrii familiei cu excursii și experiențe, în detrimentul lucrurilor materiale. Recent, tot așa am decis să fac, an de an, și de ziua mamei. Tradiția a început în 2021, după un an și jumătate de pandemie și stat în casă, când restricțiile se domoleau, dar starea generală rămânea una de precauție și siguranță. Nu-mi serbasem ziua, nu plănuiam ieșiri prea mari în viitorul apropiat și vedeam soarele din ce în ce mai des doar prin fereastră. Cu anxietatea la cote maxime în vremuri incerte și cu planurile de viitor pe pauză, îmi calculam fiecare pas și mergeam la sigur. Dar care mai era farmecul?

Așa că, într-o noapte pe la 2 (atunci se iau cu adevărat deciziile importante!), căutam ceva să mă scoată din rutină și rigiditate. Și am găsit: salt cu parapanta în tandem. Și ca să nu fiu singurul care-și testează flexibilitatea și pășește tiptil în afara zonei de confort, am tras-o cu forța și pe mama după mine și am împachetat totul sub formă de cadou, ca să nu poată refuza.

Ești flexibil să sari în afara plasei de siguranță?

Bineînțeles că a doua zi dis-de-dimineață deja căutam cum se anulează biletele. Iar tendința de a abandona m-a urmat constant până în cel mai târziu moment, chiar în timp ce îmi luam avânt să sar, dar, fie că voiam sau nu să accept, deja era prea târziu să mai dau înapoi. Și la propriu, și la figurat. Acum, privind restrospectiv, mă cert. Pentru că, imediat cum au spus picioarele la revedere solului, am realizat că este una dintre cele mai mișto experiențe și senzații pe care le-am trăit. M-a umplut de adrenalină, mi-a făcut inima să iasă din parametrii plictisitori cu care se obișnuise și m-a făcut să vreau să încerc și mai multe lucruri care să-mi grăbească sângele prin vene. E de la sine înțeles că la fel a fost și în cazul mamei și, spoiler alert: acum plănuim să sărim și cu parașuta.

 

Cum ar putea fi folosită o experiența de genul pentru îmbunătățirea flexibilității unei echipe?

În primul rând, este recomandat (ba chiar, din punctul meu de vedere, obligatoriu) să ieși din zona de confort cât de des posibil, indiferent de vârstă și să-ți testezi limitele flexibilității. Atât fizice (sic!), cât și mentale. Mai mult, experiențele ce-ți dau adrenalină vin la pachet și cu un substrat de motivație. Te înviorează și se simt ca un refresh mental care te încarcă cu energie pentru viața de zi cu zi și chiar pentru muncă. Să-ți demonstrezi că ești flexibil te motivează să-ți testezi și alte limite și te ajută să descoperi și alte lucruri despre tine. Și nu zic neapărat să sară toată echipa cu parapanta, zic doar să-i faci să guste adrenalina.

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Cum vulnerabilitatea te ajută să fii mai flexibil?

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Bucură-te de gustul dulce al depășirii propriilor limitări

Flexibilitate 2.0: Când, unde și cum muncim acum

 

 

Categorii:
Dezvoltare personala

Copywriter // Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și atras încă de mic de arta îmbinării perfecte a cuvintelor. Stabilit în marketing de peste 3 ani, s-a alăturat echipei eJobs din dorința de a ajuta atât candidații, cât și companiile să se familiarizeze cu piața muncii. La We Are HR scrie din 2021 despre tendințele din resurse umane și te ajută să ții pasul cu tot ce e nou.

Leave a Reply

*

*