Update

Flexibilitate la job sau beneficii pentru familie? #HRTrends

Ce-și doresc angajații

Cum să-ți mulțumești angajații? Să le oferi și flexibilitate și beneficii! Ți-am pregătit câteva idei din care să te inspiri!

Se caută flexibilitate

flexibilitate

Dacă ai cere candidaților să facă un top al beneficiilor pe care ar dori să le primească, vei afla că flexibilitatea nu este doar în topul preferințelor, ci chiar criteriul de alegere al unui loc de muncă, alături de oportunitățile de dezvoltare profesională și de salariu, arată un studiu eJobs. Astfel, în 2020 orice companie ar trebui să adopte flexibilitate, adică să le ofere angajaților posibilitatea de a-și alege orele între care lucrează, evident, între niște marje.

Cum faci însă să oferi program flexibil tuturor colegilor, fără a crea tensiuni? Unii angajați trebuie să fie la lucru între anumite ore, e adevărat, dar pe ceilalți de ce i-ai obliga să lucreze într-un interval orar strict, fie el „flexibil” cu 1-2 ore? Oamenii pasionați de jobul lor sunt, de multe ori, activi și după 18:00 sau chiar în weekend, iar un program prea matinal s-ar putea să îi epuizeze.

Este important să faci un prim pas: să iei pulsul echipei, printr-un sondaj intern, care să arate cum văd colegii lucrul cu program flexibil. Un alt pas important este trainingul managementului și al echipelor pentru a fi deschise și pentru a putea coordona oamenii cu programe diferite de lucru. Cum programul de lucru flexibil este unul dintre cele mai iubite beneficii, ar trebui să acorzi atenție și formării colegilor, mai ales în zona de time management. Îți recomandăm un learning management system (Adobe Captivate Prime, Docebo, TalentLMS) care îți permite să customizezi interfața de cursuri pentru fiecare coleg.

Experiment de încercat: Dacă lucrul cu program flexibil nu este posibil la tine în echipă, având în vedere specificul business-ului, poți urma modelul Microsoft Japonia, care în vara lui 2019 a testat un nou proiect, numit Work-Life Choice Challenge Summer 2019. Cei 2.300 de angajați au avut 5 zile de vineri libere fără ca salariul să scadă. Săptămânile de 4 zile lucrătoare au sporit productivitatea cu 40%, au redus consumul de energie, dar și cel de hârtie imprimată. Și pentru că experimentul a adus rezultate, angajații au fost recompensați cu bani de vacanță.

 

 

Work-life balance

Beneficii pentru familie

beneficii

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Angajații apreciază beneficiile extrasalariale, dar mai mult decât atât își doresc să aibă un angajator empatic, atent și la nevoile lor din afara biroului. Iar ca să le arăți că ești atent la situațiile cu care se confruntă, implică-te și în viața lor de părinți, dincolo de partea profesională. Sunt câteva companii care au inițiat diverse programe pentru angajații cu copii. Îți prezentăm câteva exemple care ar putea să te inspire!

E important să încurajezi timpul petrecut în familie. Asta și-au zis și cei de la Continental Automotive Systems din Sibiu când au creat o grădiniță și un loc de joacă în apropierea sediului. Astfel, angajații companiei își pot petrece pauzele alături de copiii lor. Dincolo de recompensa financiară, acest beneficiu sporește loialitatea angajaților.

Kaufland este o altă companie care a găsit soluția pentru a reuni într-un singur loc jobul și familia și a creat camera Kuniboo, dedicată părinților cu birouri în sediul central al companiei. Încăperea a fost amenajată în funcție de caracteristicile generației Alfa și oferă facilități pentru toate vârstele. Sala e dotată cu un pat pentru cei mici, masă de înfășat pentru bebeluși și produse de îngrijire, dar și jucării sau gadget-uri potrivite adolescenților. Sala mai include și două birouri cu scaun ergonomic, telefon, laptop și articole de papetărie, ca părinții să-și poată desfășura activitatea alături de copiii lor.

 

Articolul a fost realizat de: Diana Mărășoiu, Steluța Năstase-Lupu, Mihaela Pascari și Iulia Văcăroiu

 

Vrei să fii la zi cu trendurile? Urmărește continuarea topului:

Regândește-ți activitățile în team building, dar și ședințele #HRTrends

Cum să faci acea recrutare ca să te ajute și în employer branding #HRTrends

Cum să oferi feedback și de ce să petreci mai mult timp cu echipa? #HRTrends

Categorii:
Update

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*