feedback
Update

Alfabetul tehnologiei: digitalizare de la A la Z

Feedback, Gig Economy, The Great Hack

Oamenii de HR trebuie să fie la curent cu toate soluțiile digitale existe în piață, pentru a eficientiza procesele și a se degreva de munca rutinieră. De data asta, vorbim despre soluțiile digitale necesare pentru a oferi feedback, despre Gig Economy și The Great Hack.

 

 

F- Feedback

Am zis-o de câteva ori bune în numărul anterior al revistei We Are HR, dar o zicem și acum, pentru că importanța sa nu a scăzut: feedback-ul e esențial pentru oamenii tăi. Ca atare, nu e de mirare că 69% dintre candidați spun că nu ar mai aplica la o companie care nu le-a oferit feedback după interviu.

Dar dacă asta putem să o rezolvăm cu un e-mail către fiecare candidat, chiar și un e-mail compus cu ajutorul unui șablon, feedback-ul către angajați reprezintă o situație mai delicată. Aici răsar o groază de întrebări.

Când oferim feedback? Cum dăm feedback negativ? Cât de des evaluăm angajatul? O facem anonim sau față în față? Și cum măsurăm impactul feedback-ului nostru? Partea bună e că în zilele noastre poți găsi răspunsul la toate aceste întrebări și la multe altele într-o aplicație pe telefon. Important e să alegi aplicația sau aplicațiile potrivite pentru compania ta. Noi îți recomandăm:

Feedback App (nextjump) — aplicație de feedback anonim, transparent și constructiv,
Fellow.app — o aplicație nouă, care pune accent pe relația manager-angajat, prin care primul le poate da feedback oamenilor din echipă, urmărind progresul acestora,
Vevox — o aplicație prin care poți strânge feedback-ul angajaților tăi, maximizând rata lor de engagement.

 

G – gig economy

Ți-e greu să găsești specialistul full time potrivit pentru unul dintre joburile tale? Oamenii tăi mai au nevoie de un coleg care să îi ajute ocazional? Vrei să implementezi un proiect nou, dar echipa ta nu e disponibilă?

În astfel de momente intră în joc conceptul salvator de gig economy, unde gig se referă la un job temporar. În străinătate, conceptul a prins amploare de câțiva ani, dar în România încă ne ferim de joburile temporare, preferând să angajăm oameni full time pe perioade nedeterminate.

Realitatea de astăzi ne forțează să ne reprofilăm însă pentru a putea suplimenta specialiștii full time pe care nu reușim să îi recrutăm, pentru a ne feri angajații de burnout și pentru a ne menține nivelul de productivitate în perioade aglomerate.

Dacă și tu ai nevoie de una sau mai multe persoane care să te ajute cu anumite joburi scurte, optează pentru colaboratori și îmbrățișează avantajele gig economy.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

H – The great HACK

În cazul în care te numeri printre cei care privesc cu suspiciune pătrunderea Big Data în viața ta, acest documentar lansat de Netflix în 2019, sub regia lui Karim Amer și Jehane Noujaim, îți va dovedi că fricile tale nu erau complet neîntemeiate. Informațiile pe care le postezi zi de zi despre tine pot fi folosite la un moment dat împotriva ta sau manipulate isteț pentru a te determina să iei anumite decizii.

feedback

The Great Hack redă ascensiunea și decăderea companiei Cambridge Analytica, lansată în 2013. Înainte de dizolvarea sa, compania susținea că deține în jur de 5.000 de puncte de date pentru fiecare votant din America. În 2016, datele culese, o mare parte de pe Facebook, au fost utilizate pentru campania lui Ted Cruz, iar apoi, după ce Trump a câștigat nominalizarea republicanilor, au fost regândite pentru strategia celui din urmă. Datele au fost utilizate pentru a construi profiluri psihografice ale potențialilor alegători și pentru a-i determina să susțină candidații conservatori.

 

 

 

 

Articolul a fost realizat de: Diana Mărășoiu, Steluța Lupu-Năstase, Iulia Văcăroiu și Mihaela Pascari. 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Urmărește alfabetul:

Alfabetul tehnologiei: A-B!

Alfabetul tehnologiei: C-E!

 

Categorii:
Update

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*