Ești manager?
La rândul lor, relațiile nesatisfăcătoare sau tensiunile dintre manager și echipă formează oameni lipsiți de productivitate și motivație la jobul respectiv.
„Tensiunile dintre manager și echipă sau dintre membrii echipei consumă mult timp și energie și canalizează echipa în direcții toxice. Bârfa, de asemenea, este un comportament neproductiv, alături de a te plânge continuu”, spune Mădălina Bălan.
Diferența de viziune creează tensiuni
Conflictele create între manageri și membrii unei echipe provin adesea din mai multe motive ca diferențele dintre personalități, valori, de experiențe sau așteptări.
„Câteva dintre motivele conflictelor ce apar zilnic în mediul de lucru sunt mesajele transmise parțial sau total eronat, barierele în comunicare, așteptări nerealiste, lipsa de competență sau experiență, de multe ori, lipsa dorinței de dezvoltare”, crede Mihaela Damian.
Iar dacă ești recrutor și cauți manager pentru o echipă, atunci ține cont de câteva ingrediente care construiesc stabilitate și productivitate la job: un lider al echipei trebuie să fie integru, corect, echilibrat și atent la nevoile celorlalți.
„Un recrutor trebuie să țină cont de modul în care știe să asculte în timpul unei discuții, de capabilitatea de auto-evaluare obiectivă, de nivelul de inteligență emoțională, de pasiunea cu care vorbește despre experiența profesională și despre ce dorește să facă mai departe, în profesia sa”, mai spune Mihaela Damian.
Acum, după ce ai aflat cum ar trebui să fie un manager bun, mai ești sigur că profilul tău este compatibil cu cel al oamenilor din echipa ta?
Dacă nu, atunci încearcă să îți asumi rolul pe care îl ai și construiește un nucleu stabil de oameni în companie, oferindu-le resursele și susținerea de care are nevoie fiecare în parte.