Cum te implici în dezvoltarea profesională a angajaților?
Anul 2020 a fost și încă este un an al schimbărilor radicale. Pentru mulți dintre noi, pandemia reprezintă cea mai semnificativă experiență din viața noastră și are un impact uriaș asupra noastră ca indivizi, ca societate și ca forță de muncă. Noul context în care ne aflăm cere adaptarea mijloacelor prin care companiile se implică în dezvoltarea profesionala a angajaților.
Deși multe companii s-au adaptat, au încercat să fie flexibile și să își restructureze activitatea în funcție de situația actuală, acestea au impus anumite restricții în ceea ce privește bugetul alocat angajaților pentru dezvoltarea profesionala.
Cum ne implicăm în dezvoltarea profesionala a angajaților?
Cu toate că suntem mai limitați în privința anumitor resurse, angajații au nevoie să crească, să învețe și să fie sprijiniți în evoluția lor. Iată câteva metode prin care putem să ne implicăm în dezvoltare lor!
Team building-ul era unul dintre cele mai căutate programe de dezvoltare pentru angajați, în special pentru coeziunea echipei. Din cauza pandemiei acesta a fost pus în așteptare, deoarece au fost impuse diverse restricții și distanțarea socială. Pentru a se adapta la noua normalitate, unele organizații au dezvoltat și au implementat conceptul de team building virtual.
La final de zi, angajații au nevoie să interacționeze cu colegii indiferent dacă o fac fizic sau online. Un aspect pozitiv al unui team building virtual este legat de scăderea costurilor. Companiile nu trebuie să mai aloce un buget și pentru partea logistică (cazare, transport sau mese). Mai mult, programul acesta se poate realiza perfect într-o zi de muncă, deoarece durata este limitată având în vedere că se desfășoară în mediul online.
Un alt program care venea în ajutorul companiilor în ceea ce privește dezvoltarea angajaților erau training-urile. În cadrul acestora, angajații aveau oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile. Pentru că știm că timpul este o resursă prețioasă ce trebuie valorificată, platformele de microlearning sunt cele mai potrivite din acest punct de vedere. Ce presupune o platformă de microlearning? Dacă înainte eram obișnuiți cu parcurgerea unui curs care dura cel puțin 120 de minute, acest concept de micro ne ajută să parcurgem resursele de care avem nevoie într-un timp mediu de 5 minute.
În martie am lansat platforma de învățare updateED, prima platformă de Learning și Microlearning axată pe dezvoltare personală și profesională în limba română deschisă atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii. Platforma pune la dispoziție angajaților mai multe mijloace prin care experiența cursantului poate fi personalizată. Mai mult, aceasta deține ebook-uri, studii de caz, instrumente, cursuri și materiale video cu 12 tematici diferite.
O altă recomandare de implicare în dezvoltarea angajaților este programul de online learning moment. Acesta presupune alegerea unor subiecte de well-being, iar pe baza acestora au loc prezentări susținute de către traineri bine pregătiți. Nu este obligatorie participarea tuturor angajaților, ei având posibilitatea de a-și alege temele de interes. Se poate organiza câte un learning moment pe săptămână. Avantajul este că durează între 60 și 180 de minute și începe cu o prezentare a subiectului ales, ca apoi participanții să aibă ocazia să interacționeze între ei, dar și cu trainerul.
Pe scurt, opțiuni pentru dezvoltarea angajaților există, chiar și cu un buget limitat. Important este să nu uităm că oamenii au nevoie de învățare și conectare, iar noi să continuăm să fim preocupați de evoluția lor, pentru a-i determina să fie cea mai bună versiune a lor.
Tu cum te implici în dezvoltarea angajaților?