delegarea
Dezvoltare personala

De ce ar trebui să te împrietenești cu delegarea

Creează superputeri în echipă

Abilitatea de a-ți responsabiliza colegii și de a le oferi proiecte care se potrivesc abilităților lor creează superputeri, încredere și sprijină dezvoltarea profesională. Iată 4 motive pentru care ar trebui să iei în calcul delegarea în echipa ta.

 

Chiar și eroii au nevoie de ajutor și folosesc delegarea

Este important să conștientizezi că nu poți face totul de unul singur. Amintește-ți de eroii pe care i-ai admirat în filme și povești și de abilitatea lor de a se înconjura de oameni cu diferite roluri în a-i ajuta să treacă cu bine peste obstacole. Când delegi, ai mult mai multe rezultate decât dacă ai face task-urile singur. Reduci stresul, care crește inevitabil odată cu volumul mare de task-uri și ai mai mult timp pentru a face mai bine treaba și pentru a fi atent la așteptările echipei tale.

 

Îți vei dezvolta abilitățile de lider

În cazul în care nu ești sigur de capacitatea ta de a ajuta oamenii să se dezvolte, delegarea este cel mai bun mod de a începe. Dacă știi ce dorești să realizezi, prin delegare îți vei ușura drumul spre acele obiective îndrăznețe. Îți vei îmbunătăți abilitățile de coordonare a echipei și le vei oferi oamenilor suport să se dezvolte. Vei deveni mai eficient cu cât stresul va fi mai mic, ceea ce înseamnă că viziunea ta va fi mai largă, iar echipa, mai motivată să te urmeze.

 

Câștigi încrederea colegilor

La baza relației cu ai tăi colegi ar trebui să stea încrederea și este important să nu aștepți ca aceasta să vină doar dinspre oamenii alături de care lucrezi. Dacă vrei ca echipa ta să creadă în tine, trebuie să crezi și tu în ea. Atunci când delegi sarcini, spune-le colegilor că ai încredere și arată-le pentru ce îi apreciezi. Asigură un echilibru emoțional și vei construi o echipă în care oamenii nu se tem să-și asume responsabilități, deoarece știu că au sprijinul managerului lor.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Încurajezi comunicarea deschisă

Prin delegare, anulezi acea ierarhie scrisă între tine și colegi. Vor simți că le ești aproape, ceea ce va face și comunicarea mai ușoară și pentru tine, și pentru ei. Mizează întotdeauna pe explicarea sarcinilor, pe schimbul de idei și pe deschiderea de a le răspunde la întrebări!

 

Ți-a plăcut articolul  „De ce ar trebui să te împrietenești cu delegarea”? S-ar putea să-ți placă și:

 

20 de lecții despre succes

 

Poate fi ambitia o piedică în calea succesului?

Categorii:
Dezvoltare personalaHR Challenge

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*