Cum tehnologia ne va schimba joburile
Focus

Cum va schimba tehnologia viitoarele joburi

Ce domenii sunt vizate

Inovarea joburilor contribuie la construirea și consolidarea un set de capacități organizaționale care dau unei organizații avantajul său competitiv. Așadar, este limpede că aceasta implică mai mult decât dezvoltarea tehnologică: strategiile unice ce se regăsesc în joburi resurse umane, metodele de training si coaching, precum si gamificarea mediului de muncă, împreuna cu flexibilitatea și adaptabilitatea de care trebuie să dea dovadă atât angajatorul cât și angajatul.

 

„Mediul de lucru al viitorului trebuie să se adapteze celor care aduc valoare și să răspundă nevoilor acestora. Companiile care vor încuraja inovația vor fi în permanență pregătite să răspundă în mod constructiv unui mediu mereu surprinzător.”, spune Alexandru Aldoescu, Head of HR, General Affairs & Procurement Manager (Romania & Bulgaria), Samsung Electronics România.

 

O mare parte din joburi vor fi inventate

 

Alexandru Aldolescu, speaker în cadrul HR Summit Cluj-Napoca, susține dezvoltarea prin inovare. Cu o experiență de peste 13 ani în domeniul resurselor umane în companii multinaționale de top, în prezent Alexandru își concentrează toate eforturile pentru crearea permanentă de oportunități de dezvoltare pentru angajații Samsung, contribuind în mod decisiv la flexibilitatea și dinamismul companiei pe piețele din România și Bulgaria.

 

„Din punct de vedere al competențelor tehnice, un HR Manager își dorește să interacționeze cu tineri care dețin excelente competențe digitale, sunt capabili să identifice și să utilizeze în mod corect pentru business informațiile cele mai utile din multitudinea de informații din jurul nostru. Având în vedere schimbările majore din domeniul IT, cred că o mare parte din joburi vor dispărea, la fel cum o mare parte din joburi vor fi inventate. Tehnologia nu va schimba doar joburile ci și pe noi toți.”

 

Companiile vor programe inovatoare, cu elemente experiențiale

 

Când discutăm despre dezvoltarea calităților angajaților, fie că discutăm despre customer care, abilități manageriale sau vânzări, companiile optează din ce în ce mai mult pentru formule noi de învățare. Companiile vor programe inovatoare, cu elemente experiențiale. Trainingul câștigă din ce în ce mai mult teren în bugetele companiilor care doresc să investească  în noua generație de executivi și pentru care investesc bugete în creștere de la an la an.”, declară Dan Berteanu, Managing Partner, Equatorial.

 

Având la bază instrumente și metodologii bazate pe joc, programe personalizate și complexe, echipa Equatorial pune la dispoziție servicii de training pentru dezvoltarea indivizilor, echipelor și a organizațiilor. Învățarea prin intermediului jocului a luat un avânt destul de mare “în principal pentru că industria de training a fost destul de convențională pentru mult timp în toată lumea. Și în America, companii mari de training încă folosesc săli de clasa, flipchart și role play. Noi nu prea mai facem asta. Jocul nu este relaxare, prin joc noi luăm sarcinile de serviciu ale angajatului și le îmbrăcăm într-o formă care să îl atragă”, explică Dan.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Despre modalități de dezvoltarea a engagementului în cadrul companiei, amplificarea motivației în rândul angajaților și despre cum potențăm schimbarea de comportament a acestora prin apelarea la metodologii bazate pe joc, discută la HR Summit Cluj-Napoca, Dan Berteanu Managing Partner, Equatorial.

 

Coachingul te ajută să ai o ve­dere de ansamblu asupra problemei

 

Coachingul este metoda de dez­voltare personală şi profesională, relaţia dintre coach şi client decurgând sub anumite aspecte într-un mod similar cu antrenamentul unui sportiv. „Poţi să faci coaching individual sau de echipă, singura condiţie este ca toţi cei implicaţi să-şi dorească cu adevărat să se schimbe. Coachingul te ajută să ai o ve­dere de ansamblu asupra problemei, să găseşti propriile soluţii, să iei decizii ferme şi să le aplici“, Ioana Marcu, Executive Coach, Ascendis România.

 

Ioana Marcu are experiență de leadership de peste 20 de ani, în companii cu activitate națională și internațională, iar în prezent îndrumă leaderii pentru a își concentra întreaga atenţie asupra obiectivelor pe care și le-au fixat, respectiv a resurselor în baza cărora le pot atinge și dezvolta. Ioana pune accent pe colaborarea transversală eficace, pe dinamică colectivă, adaptându-și metodele de colaborare la nivelului de maturitate si al obiectivelor stabilite inițial.

 

“Viitorul leadershipului nu mai este deloc directiv şi ierarhic, ci este unul cola­borativ, de susţinere şi de creştere. Dacă ar fi să rezum într-o singură propoziţie ce ar trebui să facă un lider, aceasta ar fi să ştie să crească oameni.”, susține Ioana Marcu, Executive Coach, Ascendis România și speaker în cadrul HR Summit Cluj-Napoca.

 

Conferinţa de Resurse Umane HR Summit Cluj-Napoca are loc în perioada 13-14 martie 2018, în incinta Golden Tulip Ana Dome. Prin structura sa, HR Summit Cluj-Napoca oferă o  experienţă complexă, fiind alcătuit din workshop-uri, prezentări, sesiuni Ask the HR Architect, o zonă expoziţională şi oportunităţi de networking. Conferința este susținută de Creative&Bright, Zucchetti România, Ascendis, Equatorial, Playful Learning, Cufir, P&M Furniture. Mai multe detalii despre eveniment și speakeri pot fi găsite pe site-ul oficial al evenimentului: www.cluj.hrsummit.ro.

 

Categorii:
Focus

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*