Cum se reperează talentele în noua normalitate
2021 se dovedește a fi un an provocator și pentru angajarea managerilor, care trebuie să ofere la rândul lor o experiență lină candidaților folosindu-se de noi instrumente și canale digitale. Cum poți descoperi talentele navigând printre noile obstacole create de pandemie? Îți dezvăluim în rândurile de mai jos.
Nu numai prima rundă a interviului se desfășoară în acest moment online, ci și a doua poate decurge fix la fel. Se întâmplă tot mai des ca recrutorul să nu se întâlnească deloc cu candidatul față-n față în timpul procesului de recrutare.
În ultimele luni, semnarea scanată a contractelor de muncă între părți și procesul de onboarding online au devenit noua normalitate. Cu toate acestea, pentru a îmbunătăți experiența candidatului, trebuie stabilite procese adecvate pentru fiecare etapă în parte, a declarat Gábor Toldi, organizatorul evenimentului recruiTECH România care se va desfășura online pe 22 aprilie.
Potrivit specialistului în recrutare, HR Manager-ii vor avea de înfruntat o nouă provocare: reperarea de talente. Deși numărul aplicărilor la joburi crește de la o lună la alta, talentele reale trebuie încă îndelung căutate. Și nu e de ajuns să ne limităm la piața externă, ci e important să ne uităm și în interiorul companiei. De altfel, multe organizații au ales să recruteze intern pentru pozițiile nou apărute.
Iar acest tip de promovare crește reziliența unei companii. Posibilitatea unei cariere mai lungi în cadrul aceleiași organizații contribuie la reducerea fluctuației angajaților și, nu în ultimul rând, a costurilor de recrutare, care nu ar trebui ignorate în actualul climat economic.
Jerome Ternyck (SUA), fondatorul SmartRecruiters, lucrează la experiența candidatului de mai bine de două decenii, așa că are și o perspectivă aprofundată asupra dezvoltării tehnologiei și a proceselor din zona de resurse umane.
Viitorul va fi clar despre munca la distanță. Nici o companie din Silicon Valley nu a declarat că va reveni la birouri, nici măcar după terminarea pandemiei.
Întreaga lume se îndreaptă către soluții de intervievare optimizate pentru dispozitive mobile, inovatoare și automatizate. Astfel, se naște o întrebare strategică: Cât de pregătită este o companie pentru munca la distanță? Toate aceste schimbări vor avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra pieței de birouri, deoarece multe companii vor avea nevoie de o capacitate semnificativ mai mică și de alte caracteristici decât înainte.
Conferința recruiTECH care se va desfășura pe 22 aprilie se va concentra asupra proceselor tehnologice necesare pentru o astfel de schimbare și instrumentelor digitale asociate acestora. José Kadlec (CZ), fondatorul GoodCall, va oferi o perspectivă globală pe tema reperării candidaților. John Vlastelica (SUA) va vorbi despre formarea HR Manager-ilor, deoarece există și în acest domeniu o serie de soluții inovatoare.
Un interviu amplu cu John Vlastelica poți citi și aici!
Bilete pentru evenimentul recruiTECH găsești accesând următorul link!
Ți-a plăcut acest articol despre cum să reperezi talentele în noul context trasat de pandemie? Parcurge și: