Cultura organizațională în era remote work-ului
Un subiect pe care am tot evitat să-l atingem în trecut devine acum obligatoriu nu numai de abordat, ci și de pus în practică. Mulți angajați continuă să lucreze de acasă și apar noi oameni în echipă, care încep direct munca remote, fără să apuce să se familiarizeze cu viața de birou și cultura organizationala de dinaintea pandemiei. Ce e de făcut pentru ca aceasta să nu se piardă? Îți dăm câteva sugestii în cele ce urmează:
Tonul empatic
Companiile care aleg să continue cu munca remote și-n 2021 se pot confrunta cu anumite bariere de conectare, dezvoltare și motivare a angajaților. În contextul în care avem mai puțin limbaj corporal, mai multe emoții, dar și o situație economică incertă, empatia devine, fără îndoială, cea mai importantă calitate a unui lider de succes.
Sentimentul apartenenței la cultura organizationala
În timp ce un mediu de lucru virtual aduce o mulțime de noi schimbări pozitive, el implică și noi provocări. De aceea, este important să dai tonul incluziunii și să vorbești deschis despre diferențele dintre stilurile de lucru. Încurajează interacțiunea personală și conexiunea. Adu în față povești care îi umanizează pe lideri.
Tradițiile
Prioritatea ta acum este să regândești activitățile care uneau echipa, pentru a asigura incluziunea și conexiunea. Găsește noi modalități de a menține vii tradițiile sau adaugă o componentă virtuală la ceea ce ați făcut întotdeauna. Poți găsi alternative simpatice pentru:
↗ Întâlnirea de la dozatorul de apă – Water Cooler Trivia este site-ul care imită întâlnirile din jurul dozatorului de apă și face săptămâna de lucru mai distractivă, organizând concursuri la care pot participa toți membrii echipei. Peste 50% dintre participanții la jocuri online, precum Water Cooler Trivia, ajung să-și cunoască mai bine un colegii, să-și descopere pasiunile și să-și testeze cunoștințele.
↗ Întâlnirea de la masă. Aplicația Hipster Sound aduce în living zumzetul unui cafenele din Texas, atmosfera unei cafenele din Paris sau ambianța animată a unui restaurant din Rio de Janeiro.
↗ Teambuildingul. Poate una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primești de la colegi este „Când organizăm un teambuilding?”. Până la prima întâlnire față în față, găsești inspirație pe teambuilding.com, pentru a organiza diverse petreceri virtuale, quest-uri online menite să îmbunătățească munca în echipă, dar și sesiuni de creat povești.
Ți-a plăcut articolul „Cultura organizationala în era remote work-ului” ? S-ar putea să-ți placă și:
Hybrid Work – Cum faci lucrurile să funcționeze în noua formă de lucru
Storytelling în anunțul de angajare