Cum stârnește sportul creativitatea
Rezultat final: Victorie!
Handbalul este unul dintre cele mai solicitante jocuri din punct de vedere fizic. În același timp, este și unul dintre cele mai bune exemple de muncă în echipă, succes colectiv și… creativitate. Atenți mai mult la rivalitatea dintre echipe, ne trec pe sub radar lecțiile de viață importante din spate, numai bune de implementat și în domeniul nostru. Ai crede că scorul stabilește cine câștigă, însă întocmai aceste lecții fac de fapt ca una dintre echipe să fie cu adevărat învingătoare.
Promiți? Promit!
Unul dintre ritualurile jucătorilor de handbal înainte de fiecare meci este de a face o promisiune și de a o striga în gura mare. Angajamentul și promisiunea pe care și-o oferă reciproc îi motivează să dea tot ce e mai bun pe teren pentru a realiza cele spuse. Scopul echipei tale care e? Poate ar fi mai bine să îl spui cu voce tare, ca să te asiguri că toți îl știu, se identifică cu el și caută moduri cât mai ingenioase și creative de a-l atinge.
Faceți loc!
Jucătorii de handbal nu se tem să-și recunoască valoarea. Ei știu ce pot, dar și mai important, știu ce pot și ceilalți. Astfel, în situații de criză știu să se dea la o parte. Uneori poate fi decisiv ca tu să te retragi și să ții apărarea, în loc să te încăpățânezi să fii cel care înscrie. Dacă un membru al echipei este mai bun pentru un anumit moment, nu te teme să-i faci loc și să te asiguri că îl ajuți cu tot ce are nevoie. La final câștigă echipa, nu jucătorii.
Fără teamă de penalizare
Când un jucător face o greșeală pe terenul de handbal, arbitrul îl penalizează și îl obligă să stea pe bancă 2 minute. Restul echipei, însă, manageriază situația și umple golul, fără resentimente sau critici la adresa jucătorului. Din păcate, aceleași resentimente și critici apar și în alte domenii și au impact negativ asupra performanței oamenilor. Asigură-te că echipa ta este destul de creativă încât să facă față penalizărilor și că nici nu se gândește să critice.
Ți-a plăcut articolul despre cum cultivă handbalul gândirea creativă? Atunci citește și: