Complice pentru performanța angajaților în era muncii hibrid (P)
Beneficii

Complice pentru performanța angajaților în era muncii hibrid (P)

Tu știi ce să alegi pentru oamenii tăi?

În medie, un angajat este productiv 2 ore și 53 de minute dintr-un total de 8 ore petrecute la birou. Da, ai citit bine: 37% din program, arată Inc.com. Alte studii subliniază că productivitatea angajaților poate crește cu până la 30% dacă aceștia se simt apreciați, iar engagementul angajaților din companiile care au implementat programe de reward & recognition crește cu 14%. Astfel, în contexul muncii hibrid, aceste programe au trecut de la categoria „nice to have” la „must have” deoarece performanța și succesul merg mână în mână. Alături de Oana Pascu, fondator complice.ro, vedem ce schimbări a adus pandemia în aceste programe și ce impact au ele.

 

Complice Oana Pasca performanța echipelor

Oana Pascu, fondator Complice.ro

 

Când spui bonus sau primă puțini se gândesc la un meci amical de tenis cu Victor Hănescu, la o experiență într-un simulator de zbor, la un curs de gătit cu un Chef cunoscut sau la un atelier de brewing cu echipa. Și totuși, astfel de experiențe sunt cele care contribuie la fericirea angajaților și au devenit mai populare și la noi, prin complice.ro – furnizor de cadouri și recompense experiențiale.

În funcție de motivul acordării, experiențele sunt fie personale – individuale, de cuplu sau de familie -, fie dedicate întregii echipe. În prima categorie intră sute de variante de experiențe, de la adrenalină, la relaxare, gourmet, dezvoltare personală etc. Experiențele dedicate echipelor sunt mai antrenante, fie că vorbim de curse de mașini pe circuit, de escape rooms sau treasure hunt, de cocktail party virtual sau de întâlniri cu celebrități ori workshopuri de educație financiară. În ultimul an, astfel de experiențe au venit să completeze viața angajatului în companie, subliniind rolul său important în ecosistemul organizației.

Feedbackul clienților ne confirmă o creștere de performanță și de engagement, pe fondul acestei strategii: 71% se simt mai apreciați, 43% se simt mai motivați, 43% au menționat că aceste experiențe au un rol foarte important în retenția angajaților. În plus, acolo unde experiențele au înlocuit premiile sau cadourile tradiționale sau unde nu exista nimic implementat anterior, am observat o rată rapidă de consum a experiențelor oferite angajaților, semn că astfel de abordări sunt foarte apreciate, a explicat Oana Pascu, fondator complice.ro.

 

Top 5 experiențe preferate de angajatori pentru a premia performanța echipelor:

• Cocktail party-uri virtuale

• Ateliere de yoga/meditație

• Kinetoterapie online

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

• Întâlniri online cu celebrități

• Jocuri de tip escape room online

De altfel, în The Happiness Advantage, Shawn Archer spune că succesul unei companii este strâns legat de fericirea angajaților, care devin mai creativi și mai eficienți în rezolvarea problemelor. Companiile care derulează constant programe de reward & recognition au un revenue de 2,5 ori mai mare față de organizațiile care nu au o astfel de politică, mai arată datele inc.com. Cheia este ca aceste programe să se deruleze eficient. Astfel, experții în HR enumeră printre comportamentele angajaților care ar trebui apreciate acțiunile care se aliniază cu strategia de creștere a companiei sau munca în echipă. Iar această abordare a devenit cu atât mai importantă cu cât mulți angajați lucrează încă remote sau în sistem hibrid.

Clienții ne solicită experiențe de echipă pentru a menține conexiunea acesteia, dar și experiențe individuale – de cele mai multe ori de tip FlexiBox, unde destinatarul își poate alege singur experiența dorită – care să reflecte aprecierea și recunoașterea punctuală a meritelor, a explicat Oana Pascu. Așadar, poate că succesul nu începe pe fluturașul de salariu, ci mai degrabă în timpul unei atelier de brewing sau al unei întreceri pe circuitul de karting.

 

Ți-a plăcut acest articol ce cuprinde idei inovative pentru a spori performanța echipelor? Citește și:

Află statistici de actualitate plus alte noutăți de interes

Ce ne învață formula 1 despre management?

De ce pasiunea e mai presus decât orice scuză

Categorii:
Beneficii

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*