Cum să recrutezi cele mai potrivite talente
HR Challenge

Cine câștigă în cursa pentru talente?

Creativitatea, cheia eficienței în recrutare

Headhunterii din compania ta

O altă metodă de recrutare folosită tot mai des de companii, în special de multinaționale, este recomandarea internă, care constă în recompensarea printr-un bonus a angajaților care aduc noi oameni în organizație.

„Un sistem de recormandări interne, de cele mai multe ori remunerat, regăsește două componente, respectiv confirmarea unui mediu pe care dorești să îl recomanzi și un proces de sourcing mai rapid. Dezavantajul este însă că pentru o recrutare de volum această etapă reprezintă doar un val care ulterior se reduce foarte mult”, spune Iuliana Leurent, CEO al companiei RINF Temps România, divizia de recrutare și închiriere de forță de muncă temporară a grupului românesc RINF.

De asemenea, ea subliniază faptul că în acest moment a crescut interesul universităților, în special al celor tehnice, care pun la dispoziția angajatorilor săli pentru workshop-uri, dar și paginile web proprii unde găzduiesc anunțuri de angajare. Astfel, poți apela cu ușurință la conducerea instituțiilor de învățământ superior care îți vor oferi un sprijin atunci când vrei să te cunoască noile generații, cele care abia intră în câmpul muncii.

 

Țintește oamenii cu potențial de la competitori

Identificarea și abordarea competiției de asemenea îți poate pune la dispoziție o resursă importantă de candidați potriviți, ține doar de tine să te decizi să apelezi la această metodă.

„În această situație, recrutorul trebuie să știe foarte bine ce pachete salariale și de beneficii oferă competiția, ce și-ar dori angajații și le lipsește, astfel încât să știe ce ar putea să-i motiveze pe potențialii candidați”, mai spune Cristina Postolache.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Ai găsit soluția potrivită pentru tine?

Deși soluții pentru a găsi oameni există, te poți confrunta totuși cu cerințele mari ale viitorilor angajați, și nu doar din punct de vedere salarial. „Așteptările salariale, mari sau nu, sunt o rezultantă a competiției mari între angajatori în raport cu resursele limitate în funcție de sectorul de activitate. În plus, este singurul criteriu evident în ochii candidatului”, explică Iuliana Leurent.

Pe lângă salariile mari pe care le cer candidații, anul acesta, continuă și trendul work-life balance. „Pachetele de beneficii, posibilitatea de a lucra de acasă și perspectiva dezvoltării profesionale câștigă relevanță în alegerea unui job. La fel de importante au devenit și training-urile sau acțiunile de motivare prin crearea unui mediu pozitiv. În plus, angajații sunt din ce în ce mai dornici să fie recompensați pentru impactul și rolul în organizație”, precizează Iuliana Leurent.

Așadar, nu te da bătut, chiar dacă mulți tineri au cerințe mari de la un job, mai există candidați care pun un accent mai mare pe dezvoltarea lor profesională și sunt în căutare de joburi care să-i provoace.

 

Categorii:
HR Challenge

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*