Teme de lectură pentru lideri
Managerii sunt cei pe care îi admiră și îi urmează oamenii dintr-o companie. Dincolo de a le oferi diverse soluții pentru îmbunătățirea sănătății emoționale, aceștia trebuie să se preocupe și de propriul echilibru, pentru a fi un veritabil exemplu pentru restul echipei. Lectura îți poate fi un aliat bun în acest demers. Iată câteva carti de citit în următoarea perioadă!
5 carti de citit în lunile care urmează
The Power of Flexing, de Susan J. Ashford
Un expert în leadership îți arată cum să-ți schimbi comportamentul, să-ți dezvolți aptitudinile și să obții o creștere atât personală, cât și profesională printr-o serie de mici experimente pe care le numește „Flexing”.
- O schimbare de structură în organizație te așază într-un rol de conducere pentru care nu te simți pregătit.
- Șeful tău îți spune că pari distantă și inabordabilă în întâlnirile cu clienții.
- Trebuie să câștigi sprijinul membrilor unui grup comunitar local pentru un proiect de care te pasionează.
Abordarea acestor probleme variate depinde de îmbunătățirea abilităților tale, cum ar fi managementul timpului, formarea echipelor, comunicare și ascultare, gândire creativă și rezolvarea problemelor. Dar acest lucru nu este atât de ușor pe cât ar părea. Sue Ashford, președintele grupului de management și organizații de la Ross School of Business, are soluția. În această carte, ea îți dezvălui Flexing – o tehnică pe care indivizi, echipe și organizații o pot folosi pentru a învăța și a crește. Flexibilitatea te ajută să accepți orice provocare și să te adaptezi la orice schimbare, oferind concluzii practice și valoroase care-ți asigură creșterea. Tot ea te ajută să mergi înainte atunci când te confrunți cu o nouă provocare sau pur și simplu vrei să dezvolți o abilitate vitală. Este o călătorie care începe cu stabilirea unui obiectiv flexibil, care să precizeze în mod explicit ce vrei să înveți și cum vrei să crești. Odată ce obiectivul flexibil este stabilit, începi apoi să efectuezi experimente, să soliciți feedback de la colegi și să-ți monitorizezi progresul. Flexingul poate fi adaptat fiecărei persoane și-ți permite să reflectezi asupra propriilor experiențe și să încorporezi lecțiile pe care le înveți în următorul proiect pe care îl abordezi.
Perfectly Confident: How to Calibrate Your Decisions Wisely, de Don A. Moore
Un expert în psihologia luării deciziilor la Haas School of Business din Berkeley te va ajuta să-ți calibrezi încrederea în propriile forțe, susținând că o anumită doză de încredere este bună, dar excesul poate împiedica creșterea. Un val de încredere poate fi fantastic – oferind un val de energie, chiar și o viziune uluitoare asupra viitorului. Îți poate da curaj și îți poate întări determinarea atunci când te confrunți cu diverse obstacole. Dar dacă această încredere în sine te conduce către obiective imposibile, ea îți poate consuma timp, resurse financiare și energie. Cărțile de self-help și speakerii motivaționali ne spun că, cu cât suntem mai încrezători, cu atât mai bine. Dar acest mod de a gândi poate conduce la alte probleme. Decenii de cercetare demonstrează că deseori avem un sentiment de sine exagerat și rareori suntem la fel de buni pe cât credem. Perfectly Confident este prima carte care reunește cele mai bune studii psihologice și economice pentru a explica exact ce este încrederea, când poate fi de ajutor și când poate fi distructivă.
Emotional Agility, de Susan David
Bazându-se pe cele peste 20 de cercetări, dar și pe propriile experiențe, psihologul Susan David a inițiat o nouă modalitate prin care îți poți controla vocea interioară și îți poți atinge obiectivele profesionale și personale. Autoarea cărții a descoperit că, indiferent de cât de creativi sunt oamenii sau ce tip de personalitate au, modul în care își văd lumea interioară le influențează drumul către scopurile lor. Este o lectură obligatorie dacă vrei să înveți să faci față mai bine crizelor, schimbărilor și să nu mai repeți anumite modele eronate de reacție.
I Want To Be Confident, de Harriet Griffey
În lumea virtuală în care am petrecut mai mult timp ca înainte în ultimii ani, ne-am transformat în persoane mai puțin sociabile, care se confruntă și cu un nivel ceva mai scăzut al încrederii în sine. Harriet Griffey prezintă modalități practice prin care îți poți îmbunătăți încrederea, astfel încât să poți comunica mai ușor cu cei din jur și, totodată, să iei cele mai bune decizii.
Be Calm, de Jill Weber
Odată cu schimbările bruște și incertitudinea acestor ultimi ani, a crescut și nivelul de stres în rândul echipelor. Iar unele situații pot părea mai înfricoșătoare decât sunt în realitate. Acest volum este dedicat celor care doresc să-și reducă simptomele anxietății și să gestioneze mai bine stresul cu care se confruntă la locul de muncă.
Moore ne ofera S.C.A.L.E., o metodologie de cinci pasi pentru diferite domenii – de la finante si interactiunea cu oamenii, pana la carisma si invatarea pe cont propriu. Acest proces ajuta managerii si antreprenorii sa-si ia decizii intelepte si sa ramana increderea intr-o zona eficienta.
Comentariu:
Managerii sunt cu adevarat modele trainante intr-o companie, iar lectura poate fi o sursa incredibila de cunoastere. Am ales cinci carti de citit care pot fi de folos pentru cei care doresc sa experimenteze flexibilitatea, sa isi calibreze deciziile in mod corect si sa isi creasca sentimentul de incredere in sine. Sper ca aceste lecturi pot ajuta managerii sa devina mai bine pregatiti pentru provocarile noilor roluri.