Află avantajele implementării unui program de e-learning!
Suntem în era digitală, eră în care oamenii sunt din ce în ce mai ocupați, în care gadgeturile, internetul de mare viteză și rețelele sociale au redefinit felul în care ne comportăm, vorbim, învățăm sau chiar modul în care trăim. Folosim internetul pentru tot, de la găsirea unor informații relevante sau căutarea unui loc de muncă până la dezvoltarea relațiilor interumane.
Eu sunt Tudor, un tânăr care se află într-o continuă căutare. Caut lucruri, oameni, conexiuni, povești și desigur, oportunități de a mă dezvolta. În timpul anilor de facultate am descoperit că învățarea poate înseamna mai mult decât notițe, manuale și cursuri în amfiteatre imense. Ea poate fi vizuală, interactivă și antrenantă. Mă refer, desigur, la învățarea în mediul online. În acea perioadă am luat contact cu mai multe platforme de E-learning și m-am înscris la diverse cursuri. Cu mirare și entuziasm, am descoperit că poți învăța foarte multe online, de la o limbă nouă, până la cum să oferi primul ajutor. Momentan sunt proaspăt intrat pe piața muncii, în echipa Azimut Happy Employees. Aici am găsit oportunitatea de descoperi ce se întâmplă în spatele unui program de învățare online, cum este acesta dezvoltat și care sunt elementele cheie care îl definesc.
Care sunt avantajele implementării unui program de E-learning?
Impactul asupra costurilor – instruirea clasică costă bani, timp și resurse. O strategie de e-Learning pe termen lung, deschide posibilitatea reducerii costurilor pe mai multe fronturi – materiale folosite, instructori la fața locului, timpul dedicat, etc.
Accesibilitate – paleta de domenii și subiecte se lărgește substanțial iar utilizatorii pot alege exact informația de care au nevoie în momentul în care au nevoie. E-learningul depășește barierele geografice, fiind accesibil oriunde și oricând.
Flexibilitate – utilizatorii pot învăța conținutul în orice ordine doresc și în orice moment al zilei. Poate fi o activitate de sine stătătoare sau o metodă de a alunga plictiseala în momentele în care ai de așteptat în trafic sau la coadă la supermarket.
Scalabilitate – cu ajutorul e-Learning-ului se pot comunica politici, proceduri sau reglementări în întreaga firmă. Informația ajunge la angajați într-un format plăcut vizual și ușor de înțeles, ceea ce se traduce prin atenție sporită și retenție mai bună a informațiilor prezentate.
Un mediu eficient de învățare ar trebui conceput astfel încât să răspundă atât nevoilor organizației, cât și nevoilor cursantului/ angajatului. Iar Departamentele de HR au rolul de a dezvolta această strategie de formare a angajaților pe termen lung, asigurându-se că au acoperit nevoile amblelor părți și au păstrat un echilibru între acestea. Având în vedere că, în prezent, accesibilitatea și timpul cât mai scurt sunt pilonii care stau la baza eficienței, o strategie de formare care să se bazeze cât mai mult pe e-Learning pare soluția firească și naturală.
Ți-a plăcut articolul? Citește și:
La ce să ne așteptăm când vine vorba de învățare?