Ca vântul și ca gândul în leadership
Leadership

Ca vântul și ca gândul în leadership

Mix & Match: ce putem învăța de la maratoniști

La o primă vedere, un maraton pare a fi un test de rezistență fizică pe care mulți oameni aspiră să-l treacă. De cele mai multe ori, însă, cei care-l duc la bun sfârșit declară că adevăratul test este de natură mintală, iar finalizarea unei astfel de curse nu poate fi făcută fără să alergi cot la cot cu determinarea, disciplina și perseverența. Ce lecții de leadership avem de învățat de aici?

 

Elementul X: Perseverența

Antrenamentul necesar pentru a face față unui maraton necesită un nivel ridicat de efort constant timp de câteva săptămâni sau chiar luni, fără întreruperi. Ca să-ți crești forța și rezistența, ai nevoie de timp, altfel riști probleme de sănătate în cazul în care alergi nepregătit pe deplin. De la decizie până la alergarea propriu zisă n-are cum să nu treacă o perioadă de timp. În mod similar, succesul în viață și în carieră necesită adesea efort constant și, cel mai important, perseverență. Pentru un rezultat măreț, atât personal, cât și la nivel de echipă, este nevoie de pași mici, calculați și făcuți în fiecare zi.

Ca vântul și ca gândul în leadership

 

Atenție, drum cu denivelări!

Pentru cei care aleargă pentru prima dată, odată aflați la linia de start trăiesc cu impresia că greul a trecut, iar acum urmează doar partea ușoară. Nimic mai greșit. Pentru că, la fel ca în jocurile video, traseul este presărat cu obstacole. Oboseala, rănile și blocajele mentale sunt doar trei dintre zecile de situații previzibile și imprevizibile ce pot apărea. Iar la un moment dat, renunțarea devine cel mai ușor lucru de făcut. Acela, de fapt, este întocmai momentul când nu trebuie să faci asta. Pentru că, odată ce-ai trecut de acea bornă mentală, restul vine de la sine. Încearcă să privești la fel și parcursul tău și al echipei în carieră!

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Nu celebra (doar) finalul

După luni de pregătire, alergarea unui maraton nu ar trebui să mai însemne doar linia de sosire. La fel cum spun și zeci de descrieri de poze de pe social media în mod clișeic, dar totalmente adevărat, uneori contează mai mult călătoria decât finalul. Antrenamentul, experiența, dedicarea, depășirea limitelor – ele sunt de fapt cele mai importante și cu ele rămân maratoniștii după încheierea cursei. Asta atestă de fapt medaliile de la gâtul lor. Setează-ți obiective mărețe și dorește-ți să le atingi, însă bucură-te cât mai mult de drumul până acolo. Uneori poate fi un mentor mult mai bun.

 

Ți-a plăcut acest articol despre ce lecții de leadership putem învăța de la maratoniști? Citește și:

Sfaturi de leadership de la marinarii trecuți prin furtuna

Fericiți cei care nu trag la țintă legați la ochi, învârtindu-se

Categorii:
Leadership

Copywriter // Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și atras încă de mic de arta îmbinării perfecte a cuvintelor. Stabilit în marketing de peste 3 ani, s-a alăturat echipei eJobs din dorința de a ajuta atât candidații, cât și companiile să se familiarizeze cu piața muncii. La We Are HR scrie din 2021 despre tendințele din resurse umane și te ajută să ții pasul cu tot ce e nou.

Leave a Reply

*

*