alimentatie sanatoasa
Dezvoltare personala

Porția de bună dispoziție

Alimentatie sanatoasa pentru starea de bine

Lucrul de acasă a adus cu el și aspecte mai puțin plăcute, precum lipsa de mișcare, mâncatul emoțional, dezordonat și lipsa de socializare. Printre provocările vieții de acasă se numără kilogramele în plus, sportul, nesusținut de o alimentatie sanatoasa, care crește pofta de mâncare, dar și stresul și anxietatea care îi determină pe mulți dintre noi să se orienteze spre dulciuri și mâncare de tip junk food. Aceste obiceiuri duc la scăderea motivației și implicit a productivității.

Poate cel mai important pas este să-i informăm despre legătura dintre o alimentatie sanatoasa, condiția fizică, psihică și performanța mentală de la birou.

O dietă dezechilibrată, bazată pe junk food, perturbă organismul, iar sistemul nervos transmite semnale către creier. Ca răspuns, acesta produce o stare de anxietate, stres sau depresie. Ultimele studii în domeniul nutriției arată că inclusiv compoziția ADN-ului nostru este determinată de ceea ce alegem să mâncăm. Vă dați seama cât de importantă este hrana?, este tema de gândire pe care ne-o lansează Elena Coșbuc,  Corporate Wellness Coach și fondator al Happy Monday Nutrition.

 

 

Elena Cosbuc Corporate Wellness Coach

Elena Coșbuc, Corporate Wellness Coach



Alimentatie sanatoasa pentru echipa ta

Iată 4 soluții pe care nutriționistul Elena Coșbuc, Corporate Wellness Coach și fondator al Happy Monday Nutrition, le propune:

1. Programe de nutriție pentru angajați, care cuprind întâlniri individuale, în care este evaluată nevoia fiecărui angajat, apoi fiecare primește un plan de mese sănătos și personalizat. Bonus: sesiuni de gătit online cu nutriționistul, pentru a pregăti împreună feluri delicioase și rapide.

2. Workshop-uri pe diverse teme de nutriție, precum echilibrarea sistemului imunitar prin alimentatie sanatoasa, cum să creștem capacitatea cognitivă prin mâncare, cum să slăbim fără să ne înfometăm, cum să fim atenți la masă și să evităm mâncatul emoțional.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

3. Gustări sănătoase la birou sau trimise acasă, cum ar fi fructe și legume, de preferat cele de proveniență organică sau de origine autohtonă. O altă idee sunt pachetele zilnice cu mâncare organică, dar și pachetele pentru sărbători, care constau în cozonaci bio certificați, biscuiți bio, smoothie-uri, fructe exotice sau alte alimente bio.

4. Creează un canal intern de informare cu sfaturile nutriționistului despre alimentatie sanatoasa, cât și despre un stil sănătos de viață. Ceea ce mâncăm este doar o parte din puzzle, contează și modul în care respirăm, hidratarea, somnul, expunerea la soare, postura, mișcarea fizică și interacțiunile sociale, dar și atenția la gândurile noastre.

Pentru că nu mai merge cu pizza day și teambuilding-uri fizice, aceste programe de nutriție scot colegii din contextul lor de muncă și le dau un sentiment de siguranță și apartenență la o companie căreia  îi pasă de sănătatea lor și le oferă metode concrete și practice de a-și recăpăta silueta și vitalitatea de care au nevoie zi de zi. Iar rezultatele vorbesc de la sine: angajații sunt mai activi, mai energici și mai conectați cu colegii și compania. – Elena Coșbuc, Corporate Wellness Coach.

Și este un moment bun pentru a susține programele de stil sănătos de viață. Nutriționiștii remarcă dorința multor tineri de a adopta un stil de viață sănătos. Ei cer sfaturi, întreabă, își cumpără gadgeturi, aplicații care să-i ajute, ceea ce arată că au înțeles că o alimentatie sanatoasa este ceva ce pot controla. Angajații care sunt și părinți încep să gătească sănătos pentru întreaga familie, își cumpără trotinete, role și petrec timp de calitate cu familiile lor. Pot să spun că acesta este un efect benefic al contextului actual, deoarece înainte eram preocupați să facem mai mulți bani, iar acum suntem preocupați să fim mai sănătoși, să le fie celor dragi bine, adaugă nutriționistul Elena Coșbuc.

 

Ți-a plăcut articolul Porția de bună dispoziție? S-ar putea să-ți placă și:

Cine ar fi crezut că AI-ul este și un excelent terapeut?

Calcă-le pe urme!

Categorii:
Dezvoltare personala

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*