Cinci cărți pe care trebuie să le citești începând cu 1 mai
În ultimele două luni ne-am dezobișnuit să ne facem planuri, copleșiți fiind de incertitudine atât în ce privește jobul, cât și viața socială. Despre planurile de vacanță sau pentru 1 mai nici nu mai vorbim, căci le-am amânat pentru o perioadă nedeterminată. Ce putem însă planifica în continuare, fără emoții, este lista de lecturi pentru următoarea perioadă. Pentru citit chiar avem mai mult timp, dar și mai multă liniște. Iar pentru că prietenii noștri de la Bookster ne încântă de fiecare dată cu noi și noi titluri, ne-am gândit să-ți împărtășim și ție o parte dintre ele.
Lista de lecturi pe care o poți începe chiar de pe 1 mai!
Sinceritate radicală
Kim Scott
Cartea pe care o poți începe chiar de Ziua Muncii pornește de la o idee simplă: ca să fii un șef bun, trebuie să-ți pese cu adevărat de oamenii din echipă. Autorul îți oferă un cadru ce te poate ajuta să construiești relații mai bune la job, să creezi o cultură a feedback-ului, să unești echipa și să obții rezultatele pe care ți le dorești. Iar de asta suntem siguri că ai nevoie în această perioadă în care mulți manageri își gestionează echipa de la distanță.
Ce a văzut câinele
Malcolm Gladwell
Dincolo de oamenii pe care îi conduci și jobul pe care îl ai, perioada aceasta este și despre tine. Iar ca să ajungi să fii bun în ceea ce faci, să fii un lider bun și un manager desăvârșit, e important să te concentrezi și pe dezvoltarea ta personală, căci așa vei ajunge să te cunoști mai bine. Poveștile ce alcătuiesc „Ce a văzut câinele” provin din paginile publicației New Yorker, autorul grupându-le în trei categorii. Una dedicată personalităților obsesive, a doua este țesută în jurul teoriilor și modurilor în care ne organizăm experiențele pe care le trăim. Iar cea din urmă, analizează intuițiile pe care le avem în legătură cu oamenii din jurul nostru.
Aisbergul nostru se topește
John P. Kotter
O carte ușor de parcurs, dar care este atât de potrivită cu situația actuală în care ne aflăm. Mai exact, fabula este despre cum să reușești într-o lume aflată într-o permanentă schimbare. Povestea face referire la rezistența la schimbare, la obstacole aparent dificile, și la cele mai inteligente tactici de a face față acestor obstacole. Și ea reprezintă o lectură numai bună de 1 mai!
Cele 17 legi ale muncii în echipă
John C. Maxwell
Să construiești și să menții o echipă motivată și performantă, nu e o misiune simplă. Iar autorul împărtășește principiile vitale ale construirii echipelor, principii care sunt necesare într-o organizație, indiferent dacă angajații lucrează remote sau de la birou. Știm că e o perioadă dificilă pentru a-ți coordona echipa, de aceea ai nevoie de o atitudine potrivită pentru a-i sprijini și a-i motiva.
Drive: ce anume ne motiveaza cu adevarat
Daniel H. Pink
Dacă vrei să-ți susții echipa, e important să știi exact ce anume îi motivează cu adevărat pe cei care o compun, dincolo de partea financiară, de succes sau de statutul social. Iar atunci când îți vei răspunde la aceste întrebări îți va fi mai ușor să-i motivezi și pe cei din jurul tău.
Pe lângă toate aceste lecturi pe care poți să începi să le citești chiar de Ziua Muncii, îți recomandăm și ebook-urile Bookster, locul în care găsești cărți clasice care te poartă pe tărâmurile lui Jules Verne sau Fyodor Dostoevsky.
De asemenea, abonații bibliotecii virtuale au acces gratuit la articole, studii de caz și materiale video din diferite domenii, de la dezvoltare personală și profesională, la beletristică sau cărți pentru copii.
Perioada acesta, în care petrecem mai mult timp acasă singuri sau alături de cei dragi, trebuie întoarsă în favoarea noastră. E important să ne ținem ocupați cu activități pe care doream să le facem, dar nu aveam timp înainte. Iar dacă pe lista ta de activități nu se regăsește încă cititul, atunci ar trebui să știi că nu e niciodată prea târziu să-ți descoperi această pasiune!
Ți-a plăcut articolul? Citește și:
Când viața îți dă lămâi, fă limonadă