Regândește-ti activitățile în team building, dar și ședințele #HRTrends
Retentie

Regândește-ti activitățile în team building, dar și ședințele #HRTrends

Bate vântul schimbărilor!

În multe capitole e loc de mai bine, iar ședințele și activitățile din team building sunt două dintre ele. Ești gata să faci niște schimbări?

 

Stop ședințelor clasice!

În multe companii ședințele au devenit un ritual, o îndatorire la care angajații trebuie să participe, chiar dacă deadline-urile le bat la ușă. Cum faci ca acestea să fie mai mult o sesiune de brainstorming și mai puțin o rutină? Iată câteva idei de implementat în 2020!

> Stabilește o zi fără ședințe! Oamenii se vor focusa pe sarcinile lor, iar fără să mai fie distrași de ședințe, vor fi mult mai productivi în ziua respectivă.

> Creează o agendă a ședinței! Pregătirea meetingului, o agendă clară a discuțiilor, stabilirea participanților și rolul lor în astfel de întâlniri sunt doar câteva caracteristici ale unei ședințe eficiente. Cu cât este mai bine planificată și condusă, cu atât șansele ca ea să nu fie considerată inutilă sunt mai mari. Iar ca să venim cu un ajutor concret, îți lăsăm alături câteva recomandări de lecturi pentru ședințe eficiente.

> Sparge rutina ședințelor! Dacă angajații din compania în care lucrezi au ședințele stabilite cu o săptămână sau chiar două înainte, ai putea să schimbi asta și să organizezi întâlniri neașteptate. Mai exact, pot avea loc într-o cafenea din apropierea biroului. Asta îi va scoate din rutina zilnică, le va da un boost de energie și un plus de creativitate.

Recomandări de lectură

Regândește-ti activitățile în team building, dar și ședințele #HRTrendsRegândește-ti activitățile în team building, dar și ședințele #HRTrends

 

Activitățile din team building nu sunt doar un prilej de distracție

Regândește-ti activitățile în team building, dar și ședințele #HRTrends

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Pentru a-ți atinge obiectivele de business trebuie să reinventezi activitățile clasice din team building și să ieși din tipar. Iată câteva sugestii la care poate nu te-ai gândit!

Sailing-ul e o opțiune bună dacă vrei ca angajații să se distreze, dar și să le stimulezi abilitățile de lideri. Cum decurge un astfel de team building? Echipa se transformă pentru o perioadă determinată în echipajul iahtului și trece printr-o serie de provocări care le testează felul în care lucrează în echipă, comunicarea, leadershipul și chiar și proactivitatea. Fiecare se ocupă de rolul lui pe barcă, iar prin cooperare trebuie să mențină cursul bărcii. Ulterior, o astfel de experiență îi va ajuta să lucreze mai bine împreună.

O altă variantă de a scoate angajații din rutina zilnică printr-un team building este să-i duci într-un parc de distracții. Astfel, îți vei consolida echipa printr-o abordare diferită, mai exact, prin exerciții care presupun creativitate, comunicare și distracție în aer liber. Poate fi vorba de un program de aventură la înălțime ce presupune escaladă în copaci sau îți poți implica angajații într-o competiție de paintball.

În plus, nu uita că oamenii vor cât mai multe astfel de evenimente, așa că, la fel ca în cazul evaluării, team building-urile ar trebui să nu se mai întâmple doar anual. Evident că nu-ți poți dubla sau tripla dintr-odată bugetul, însă poți încerca varianta micro a acestora. Ce înseamnă asta? Să organizezi câte un team building cât mai des, poate chiar lunar. O ieșire la bowling, un atelier de flori într-o vineri la birou sau o zi întreagă la călărie parcă nu sună atât de scump, nu?

Articolul a fost realizat de: Diana Mărășoiu, Steluța Năstase-Lupu, Mihaela Pascari și Iulia Văcăroiu

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Birouri pe sufletul angajaților și un coworking space atractiv #HRTrends

Pregătește noi beneficii pentru experiența angajaților #HRTrends

Categorii:
Retentie

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*