Leacția de leadership #HRTrends
Cum să construiești un model de leadership care să inspire și să motiveze cu adevărat echipa? Cercetează activitatea liderilor internaționali, vezi ce fac alții pentru a ține oamenii lângă ei pe termen lung. Dincolo de asta, pune accentul pe comunicarea internă și pe transparență. Îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile!
Leadership
Cum arată leadership-ul de mâine
Noile generații de angajați nu mai funcționează după modelul rigid de leadership, ci mai degrabă apreciază managerii deschiși, cei care pun accentul pe colaborare, pe flexibilitate și, nu în ultimul rând, dețin abilități soft, precum inteligența emoțională. În spatele fiecărui brand ar trebui să existe astfel de lideri, ca oamenii, la rândul lor, să-i urmeze. Inspiră-te din poveștile liderilor internaționali care au reușit să se apropie de echipa lor!
Îi ai ca exemple pe Steve Jobs, Bill Gates, Jeff Bezos sau Elon Musk sau chiar cel mai recent CEO Microsoft, Satya Nadella, care-și face timp pentru networking cu studenții pasionați de tehnologie. Toți acești oameni și-au transmis poveștile și au vorbit deschis despre hobby-urile lor. Uite ce poți să faci!
1. Stabilește întâlniri sau chiar ieșiri la cafea cu noii angajați, indiferent de pozițiile pe care le ocupă. Povestește-le mai multe despre tine atât pe plan profesional, cât și personal. Nu uita însă de angajații mai vechi, e important să te întâlnești și cu ei în mod regulat, ca să-i întrebi ce nemulțumiri au și să găsiți soluții împreună.
2. Oferă update-uri constante! Poți trimite săptămânal sau lunar câte un e-mail către întreaga echipă cu schimbările ce au avut loc. Poate fi vorba despre oamenii nou veniți în companie sau despre cei care au fost promovați. Pentru un touch „uman”, poți strecura din când în când și detalii din viața ta personală. Spre exemplu, dacă te-ai apucat de înot, poți să împărtășești cu ei asta.
3. Fii prezent în social media. Atunci când oamenii caută o companie pe rețelele de socializare, e important să cunoască informații și despre liderii acesteia. Pentru ei contează mult ca oamenii care-i vor conduce să fie cât mai aproape de ei. Asta le va oferi o doză de încredere atât în brandul comercial, cât și în brandul de angajator.
Comunicare internă
Transparență organizațională și totul la vedere
Probabil că una dintre cele mai importante rezoluții pe care le ai în 2020 este să lucrezi mai organizat. Și să-ți cunoști mai bine colegii de proiecte și așteptările lor. În locul ședințelor și al discuțiilor pe e-mail sau Skype, alege să faci kickoff meetings — ședințele care marchează începutul oficial al unui proiect. Acestea oferă membrilor echipei posibilitatea de a se cunoaște personal, de a seta o atmosferă pozitivă și de a comunica mai bine pe parcursul proiectelor.
În plus, e foarte important ca pe durata desfășurării proiectelor să fie întâlniri cât mai dese și cât mai multe, să nu lași totul pe seama acestor kick-off meetings sau a evaluărilor de la final. Apropo de gratificarea instantă, în absolut toate studiile pe care eJobs le-a făcut în ultimii ani, apare nevoia angajaților de a primi feedback la cald și necosmetizat. Așa că trece-ți cu litere de-o șchioapă pe agenda cu priorități pentru 2020: comunicare transparentă!
Articolul a fost realizat de: Diana Mărășoiu, Steluța Năstase-Lupu, Mihaela Pascari și Iulia Văcăroiu
Vrei să fii la zi cu trendurile? Urmărește continuarea topului:
Pregătește noi beneficii pentru experiența angajaților #HRTrends
Programul de learning și planul de carieră pe primul loc #HRTrends
Mașina electrică și alte exerciții de CSR de întreprins chiar acum #HRTrends