Alfabetul tehnologiei: digitalizare de la A la Z
Când îți dorești candidați digitalizați, primul pas este să vezi cum stă compania la capitolul tehnologie. Este suficient de digitalizată? Machine learning-ul vine să te degreveze de o bună parte din muncă. Îți găsește acei candidați care au în CV abilitățile și experiența pe care o ceri în descrierea jobului. Și mai mult decât atât lasă loc leadership-ului. Trebuie doar să te documentezi, să vezi cum poți face lucrurile altfel, dar la fel de bine pentru echipa ta.
L – Leadership
Cum se va schimba leadership-ul în contextul în care tehnologia începe să ne influențeze tot mai multe sectoare din viață? Aflăm toamna asta de la câteva evenimente pe care trebuie să ți le treci în agendă.
Innovate. Lead. Transform. Leadership in Times of Digital Disruption
În cazul în care ești curios cu privire la viitorul leadership-ului într-o perioadă în care se pune din ce în ce mai mult accent pe tehnologie și pe evoluție, atunci conferința de pe 17 octombrie (hotel Marriott, București) îți poate clarifica o parte dintre întrebările pe care le ai. Vei descoperi cum poți construi o experiență diferită pentru angajați pe baza unui studiu de caz, soluții inovatoare pentru creșterea performanței, dar și strategii pentru dezvoltarea brandului și a culturii organizaționale. Trebuie să mai știi că evenimentul se va desfășura în limba engleză, taxa de participare e 250 de euro + TVA, iar informații suplimentare poți găsi pe www.hart.ro.
Acreditare Action Centred Leadership
Dacă îți surâde ideea de a ține, la rândul tău, prezentări despre experiența în leadership dobândită de-a lungul timpului, în perioada 27-29 noiembrie 2019, poți participa la evenimentul organizat de Axioma Solutions în colaborare cu Adair International. La finalul acestuia vei primi o acreditare Action Centred Leadership potrivită pentru cei care obișnuiesc să susțină cursuri de management și leadership. Costul acreditării: 1.200 euro + TVA. Mai multe detalii găsești pe www.axioma.ro/acreditari.
Leadership strategic și inspirațional
Ai fost recent promovat într-o poziție de conducere și vrei să-ți dezvolți abilitățile de a identifica și dezvolta subordonații talentați? Plănuiești să-ți îmbunătățești aptitudinile necesare conducerii şi coordonării eficiente a angajaţilor? Atunci te poți înscrie la cursul de Leadership strategic și inspirațional, susținut de trainerul Irina Toma pe data de 5 decembrie la București. Prețul său este de 350 de lei + TVA, iar detalii găsești pe https://isfin.ro
M- Machine learning
Internetul abundă în materiale despre Machine Learning, însă multe dintre ele tind să intre în detalii excesiv de tehnice. Dacă ești în căutarea unei cărți mai prietenoase, care vorbește mai degrabă despre schimbările de leadership și culturale necesare ca răspuns la această inovație și nu numai, îți recomandăm „The Algorithmic Leader: How to Be Smart When Machines Are Smarter Than You” scrisă de Mike Walsh.
Acesta a sintetizat ani de cercetări și interviuri cu mari lideri ai lumii, pionieri în domeniul inteligenței artificiale și oameni de știință într-un set de 10 principii de care ai nevoie pentru a reuși în epoca noilor tehnologii. Mike Walsh face lumină în gândirea probabilistică, Machine Learning, etica digitală și alte inovații care te vor ajuta în luarea deciziilor și soluționarea provocărilor. Iar partea cea mai interesantă este că acest ghid poate fi lecturat de liderii de toate tipurile, iar ideile vehiculate în el se pot mula pe organizații de toate dimensiunile.
Preț: 15,55 dolari (amazon.com).
N – Networking
Comunicăm din ce în ce mai puțin în echipă și uneori ne întrebăm: „Dar cine e Mihai Popescu de la Sales?” Echipa contează și în retenția colegilor, iar dacă nu pot lega relații de prietenie mulți aleg să-și caute alt job.
Din fericire, există câteva tool-uri de comunicare internă, precum Slack sau Discord, unde poți face un prim pas spre a uni echipa. Aceste tool-uri încurajează colegii să-și pună poze de profil, să facă schimb de idei chiar dacă fac parte din echipe diferite și chiar să se întâlnească în offline.
De exemplu, la eJobs folosim Discord, un sistem de comunicare care trimite notificări de întâlnire către mai mulți colegi. Așa că săptămânal ne vedem la Papanaș, iar opțiunea de a personaliza invitațiile cu texte amuzante ne-a câștigat: „Hey, ce zici de o discuție cu Nicoleta? Puteți vorbi despre cel mai amuzant interviu la care ați fost vreodată”, „Hey, nu aștepta teambuilding-ul ca să-ți cunoști mai bine colegii! Ia-i pe Gabriela și pe Iulian la un escape room săptămâna asta!”
Articolul a fost realizat de: Diana Mărășoiu, Steluța Năstase-Lupu, Mihaela Pascari și Iulia Văcăroiu.