Office View: Cum e să lucrezi într-o farmacie?
În meseria Alexandrei, spațiul în care își desfășoară activitatea joacă un rol extrem de important. Una dintre principalele calități pe care acesta trebuie să le aibă un farmacist este să fie generos și bine organizat atât pentru ea, având impact direct asupra performanței, cât și pentru pacienți, cărora le sporește gradul de încredere pe care o au în ea și în compania pe care o reprezintă.
Farmacia din Piața Iancului, unde Alexandra își desfășoară activitatea de farmacistă, e una dintre cele mai aglomerate pe care le-am văzut, nu există zece minute în care să fie liniște în timpul unei zile normale de lucru. Însă acest lucru nu o obosește, din contră – o face să conștientizeze în fiecare clipă că absolut tuturor pacienților trebuie să le răspundă cu același grad de responsabilitate. În cei opt ani de când lucrează în farmacie, Alexandra a învățat că lucrul cel mai important e să nu înșele încrederea pe care pacienții o au în ea, motiv pentru care la fiecare interacțiune cu aceștia face tot posibilul să îi ajute și are grijă să o facă mereu cu zâmbetul pe buze.
Cum arată ziua de muncă într-o farmacie?
„Satisfacția cea mai mare o am atunci când știu că prin sfatul meu ajut un pacient să se simtă mai bine. Interacțiunea cu un pacient poate să nu fie mai lungă de câteva minute și, în general, nu este, însă poate avea un impact semnificativ asupra acestuia dacă reușim să ascultăm empatic, cu răbdare și cu atenția 100% canalizată asupra lui și a nevoilor pe care le are”, îmi povesește cu entuziasm. Astfel, orice problemă ar avea pacientul, încearcă mereu să îi ofere o soluție care să-i amelioreze starea, fiecare interacțiune încărcând-o cu energie.
La nivel pur pragmatic, Alexandra spune că n-ar putea să-și facă jobul fără câteva elemente-cheie din spațiul de lucru: agenda – pentru organizare –, citatele zilei (pe care le are la vedere în birou) –
pentru inspirație – și markerele colorate – pentru prioritizarea taskurilor. Are și alte elemente, la fel de importante, care, deși nu pot fi măsurate sau contabilizate, îi influențează modul în care-și face jobul.
„Oamenii sunt cel mai important element din spațiul meu de lucru. Și aici mă refer atât la echipa cu care lucrez, cât și la pacienți. Fără ei nu nu-mi pot desfășura activitatea, iar cu o echipă puternică și bine sudată poți să îți îndeplinești toate obiectivele propuse.”
Ți-a plăcut articolul? Citește și:
Cum arată o zi din viața unui tattoo artist?