Office View: Cum arată o zi din viața unui medic stomatolog?
Spațiul de lucru ne influențează productivitatea așa că este important ca acesta să fie luminos, liniștit și cu multe funcționalități. Așa îl percepe Cătălina Rădulescu, medic stomatolog, care este atentă la aceste aspecte pentru a se putea concentra asupra pacienților.
Așa cum e de așteptat în meseria ei, când vine vorba de spațiul de lucru, pentru Cătălina sunt importante, în primul rând, funcționalitățile acestuia și, abia apoi, cele de ordin estetic. Deși am fi tentați să credem că în stomatologie lucrurile sunt cât se poate de tranzacționale, Cătălina își percepe meseria ca pe una creativă, cu rezultate vizibile, care îi oferă multe satisfacții, atât la nivel personal, cât și financiar.
Cât de mult contează echipa în spațiul de lucru
Îmi mărturisește că echipa cu care lucrează cântărește mult în productivitatea sa la job și observ asta la puțină vreme după ce intru în cabinetul din Piața Victoriei: toți par să se înțeleagă de minune, deși au vârste diferite. „Sunt oameni energici, care își cunosc meseria foarte bine și care știu când și cum am nevoie de ei. De asemenea, prin prisma meseriei, spațiul de lucru este destul de standard, constând într-un unit dentar, scaunul medicului și spațiile de depozitare plus aparatura specifică, așa că aș spune că este destul de aglomerat, dar necesar.”
Spațiul de lucru îi influențează relația și cu pacienții
Știu puțini oameni care merg la stomatolog de plăcere sau măcar fără teamă, însă, prin felul ei de a fi, Cătălina reușește să elimine din anxietatea care apare adesea apropo de relația cu medicul stomatolog. Persoană caldă, are grijă să lucreze cu fiecare pacient la capitolul încredere, să fie empatică și onestă de câte ori poate și să și asculte pacienții.
Cele mai importante elemente, fără de care nu ar putea să-și facă jobul cum trebuie, sunt unitul dentar, instrumentarul, materialele și aparatele adiacente. Pe scurt, tot ce are în cabinet e absolut necesar. Până și telefonul mobil aparține părții practice a stomatologiei, adică nevoii de a fi disponibil cât mai mult timp și posibilității de a ține o parte din dosarele pacienților pe un device mic, pe care să îl aibă mereu la ea.
Cum spuneam, îi place enorm meseria sa și să lucreze cu oamenii, însă recunoaște că se întâmplă să simtă și că responsabilitatea e foarte mare sau că nu rezonează cu pacientul, lucru care poate duce la oboseala mentală.
„Liniștea și lumina nu pot să lipsească. E important să mă simt bine în cabinet, mediul să fie adecvat și atmosfera, plăcută, ca să obțin cele mai bune rezultate estetice și funcționale.”
Vrei să fii la curent cu noile tendințe din piață? Citește și:
De ce e comunicarea internă esențială
Fericirea la job trece prin stomac