wellbeing
Focus

De ce ai nevoie de un program de wellbeing în companie

Află care-s plusurile lui!

Wellbeing-ul dintr-o companie se referă la starea emoțională și fizică a celor care compun echipa. Acest termen nu se limitează doar la o bună formă fizică, ci face referire la un cumul de stări și de trăiri pe care un angajat le experimentează atât la locul de muncă, cât și în viața personală.

Iar misiunea unei companii este de a asigura un mediu de lucru sănătos pentru propriii angajați. Un program de wellbeing pentru echipă nu doar că va contribui la bunăstarea fiecărui membru în parte și la longevitatea acestora în companie, dar va avea un impact și asupra productivității, deoarece oamenii vor putea să gestioneze cu mai multă ușurință situațiile stresante. 

Strategiile de creștere a bunăstării echipei constau atât în oferirea de beneficii extrasalariale care vizează sănătatea fizică, sănătatea psihică, oportunitățile de relaxare și dezvoltare, dar și în menținerea unui mediu de lucru plăcut, relaxant și crearea unei comunități în care să se simtă împliniți. 

 

De ce să pui la punct un program de wellbeing

Investești în creșterea performanței

Un mediu de lucru plăcut sporește șansele ca oamenii să-și îndeplinească obiectivele, să fie performanți și chiar să-și asume anumite riscuri cu scopul de a aduce valoare în companie.

 

Reduci absenteismului

Bunăstarea echipei contribuie la crearea unei comunități în care oamenii se simt bine și pot evolua frumos. Iar asta îi motivează să se implice mai mult în activitățile de la job și mai atenți la buna desfășurare a lucrurilor.

 

Găsirea unor soluții practice și inteligente la provocările care apar

Angajații care beneficiază de un program de wellbeing la locul de muncă, nu fug din calea primelor provocări ce se ivesc, ci mai degrabă caută soluții pentru depășirea lor. Totodată, nu vei auzi scuze că nu s-au atins anumite obiective, ci propuneri de modalități pentru a reuși totuși bifarea lor.

 

Acțiuni pe care le poți pune în aplicare acum pentru îmbunătățirea bunăstării angajaților

Pune la dispoziția echipei un program flexibil

Flexibilitatea programului este un mod de lucru adoptat de tot mai multe companii, dar a cărui implementare depinde de la un job la altul. Unele roluri permit o flexibilitate mai mare, de exemplu în IT unde nu este mereu o nevoie urgentă de prezență la o anumită oră pentru îndeplinirea taskurilor. În schimb, în producție este practic imposibil ca mașina să funcționeze fără un operator. Totuși, chiar și în domeniile mai rigide poți să te gândești la o abordare creativă pentru a oferi mai multă flexibilitate. Spre exemplu, în cazul în care echipa lucrează în schimburi, poți implementa un sistem de rotație. Acesta poate include o distribuție echitabilă a schimburilor între angajați, astfel încât să poată fi luate în considerare preferințele și nevoile individuale în ceea ce privește orarul de lucru.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Training-uri și programe de dezvoltare

O inițiativă-cheie pentru creșterea satisfacției și stării de bine a angajaților este investirea în dezvoltarea lor. Această investiție poate fi realizată prin programe de dezvoltare personală sau profesională. Spre exemplu, te poți gândi la diverse traininguri de gestionare a banilor, a stresului sau cursuri de leadership dedicate viitorilor manageri. Astfel, oamenii vor avea un sentiment de satisfacție deoarece vor simți interesul companiei pe care îl acordă propriilor angajați.

Celebrează succesul angajaților

Micile momente de bucurie și recunoștință față de angajați le va oferi satisfacția rezultatelor obținute în urma muncii depuse, iar pe ceilalți îi va motiva să depună un efort suplimentar ca să înregistreze performanțe similare.

Pentru o comunitate sănătoasă, un punct de pornire este crearea unui program de wellbeing. Sunt o mulțime de modalități prin care poți îmbunătăți lucrurile în compania din care faci parte. Poți începe cu programe sau inițiative mici, implementate pas cu pas, care vor duce la atingerea obiectivelor, sporireas performanței și al nivelului de implicare. 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum vulnerabilitatea te ajută să fii mai flexibil?

Avem sau nu nevoie de scop?

Punct ochit, dar nelovit!

Categorii:
Focus

Contributor // Geanina este Online Marketing Specialist în echipa Azimut și Content Creator pentru updateED. A descoperit pasiunea pentru marketing din întâmplare și de atunci încearcă să profite de fiecare oportunitate de a activa în acest domeniu. Dinamica tendințelor oferă spontaneitate activității din această industrie și tocmai din acest motiv o face atât de interesantă.

Leave a Reply

*

*