Cum să îmbunătățești relația cu și între angajați
Relațiile de la locul de muncă creează un mediu de lucru plăcut, prielnic pentru productivitatea muncii echipei, dar și pentru păstrarea talentelor în companie pe termen lung. Cu strategiile potrivite aceste relații pot fi îmbunătățite, iar oamenii pot fi mai implicați în activitatea lor zilnică. De la întâlnirile de check-in până la oferirea constantă de feedback, orice inițiativă din partea managerilor pentru îmbunătățirea relațiilor este un punct de start deoarece angajații au nevoie să vadă dorința acestora de a crea un mediu sănătos la locul de muncă.
Cum se pot îmbunătăți relațiile de la locul de muncă?
Programarea periodică de întâlniri sau check-in-ul 1 to 1
Întâlnirile constante între manager și angajați, săptămânal sau lunar ajută la crearea unei legături între aceștia. Stând față în față pentru a discuta idei, chiar și în mediul online, pentru a rezolva diverse provocări și a urmări progresul obiectivelor, managerii pot contribui la îmbunătățirea relațiilor cu membrii echipei. Aceste întâlniri îi vor face să se simtă mai confortabil în a cere ajutor și, în același timp, îi vor oferi managerului o mai bună înțelegere a acțiunilor angajaților și motivațiilor acestora.
Oferirea și cererea de feedback
Feedback-ul constructiv este un drum cu două sensuri. La fel cum oamenii trebuie să știe ce fac bine și unde este loc de îmbunătățiri, la fel și managerul ar fi de preferat să primească feedback din partea angajaților. Managerii pot întreba constant ce se poate îmbunătăți pentru a le face munca mai ușoară, pentru a relaționa mai bine și pentru a-i ajuta să fie mai eficienți, prin forumuri sau discuții directe. Angajații vor avea mult mai multă dorință de a rămâne alături de o companie atunci când simt că vocile lor sunt auzite.
Focusarea pe dezvoltarea profesională
Managerii ar trebui să le arate oamenilor că sunt apreciați și că doresc să investească în dezvoltarea în carieră a acestora. Dacă oamenii simt că sunt blocați într-un loc de muncă fără a avea șansa de a crește – și managerul lor nu contribuie în acest sens – nu va trece mult timp până când vor încerca să își găsească un loc de muncă într-o altă organizație. Utilizarea întâlnirilor de check-in este o metodă bună pentru a discuta despre obiectivele în carieră pe termen lung ale angajaților și pentru a trasa o strategie pentru a-i ajută să ajungă acolo.
Pentru ca echipa să își poată duce la îndeplinire task-urile, aceasta are nevoie de un mediu de lucru sănătos și în care își pot desfășura activitatea fără presiune sau stres cauzate de medii nesănătoase și nivel de stres ridicat. Crearea unui mediu de muncă sănătos implică și îmbunătățirea relației pe care angajații o au cu managerii și colegii deoarece aceasa le influențează nivelul de confort pe care îl au când vin la job, scăzându-le astfel nivelul de stres.
Îmbunătățirea relațiilor de la locul de muncă se referă la efortul constant al unei organizații de a promova comunicarea deschisă între colegi și nivelurile ierarhice și de a încuraja colaborarea și muncă în echipă.
Relațiile sănătoase de la job contribuie la productivitatea muncii echipei, dar și la o colaborare între angajați. Astfel, respectul și dorința de comunicare reciproce între un manager și un membru al echipei sau între angajați, aduce mai multă implicare din partea ambelor părți de a oferi sprijin și de a performa.
Ți-a plăcut articolul despre cum să crești productivitatea muncii? Citește și:
reSTART-ul mișcării sau cum să creștem performanța prin sport?