3 cărți care te vor transforma într-un maestru al oferirii de feedback
HR Trends

3 cărți care te vor transforma într-un maestru al feedback-ului

Pentru că mereu e loc de mai bine!

Una dintre cele mai bune modalități prin care îți poți spori abilitățile de leadership, dar prin intermediul căreia poți totodată să crești și reputația companiei pe care o reprezinți în piață este să te specializezi în oferirea de feedback. Astfel îți va fi mult mai ușor să găsești cele mai inspirate soluții pentru oferirea unui feedback constructiv candidaților care nu au trecut la etapa următoare a procesului de recrutare. Pentru a te transforma într-un maestru al acestei arte te poți rezuma momentan la parcurgerea a 3 cărți pe care mulți lideri internaționali le recomandă. Iată-le pe fiecare în parte, însotițe de o scurtă descriere a conținutului lor!

 

The Feedback Fix: Dump the Past, Embrace the Future, and Lead the Way to Change, Hardcover, de Joe Hirsch

Secretul pentru a te transforma într-un maestru al feedback-ului este să anticipezi ceea ce alții își doresc să audă. Adeseori, oamenii primesc feedback despre un trecut pe care nu îl pot controla, nu despre un viitor care e încă în mâinile lor. Acest lucru se schimbă odată cu „feedforward” – o abordare diferită asupra conceptului de feedback care crește performanța și potențialul tuturor celor din jurul nostru. Ce este feedforward mai exact? Dacă în cazul feedback-ului evaluezi și judeci performanța unei persoane în trecut, la feedforward te concentrezi strict pe ce ar putea să îmbunătățească în viitor.

Chiar dacă ocupi o poziție de conducere sau ești un HR Specialist care încearcă să sprijine chiar și candidații respinși, vei avea multe de câștigat de pe urma acestui volum. Printr-un amestec plin de povești și studii, The Feedback Fix vine cu un plan concret de redresare totul construit în jurul noțiunii de feedforward.

 

The Feedback Imperative: How to Give Everyday Feedback to Speed Up Your Team’s Success, de Anna Carroll

Pe cât de dificil este să oferi de multe ori feedback, pe atât de necesar este. Pentru cei cu care lucrezi zi de zi, dar și pentru candidații cu care ți se intersectează periodic traseul profesional. Partea bună e că dacă resimți această presiune, în acest volum vei găsi toți pașii pentru a o depăși. Anna Carroll susține că nu ar trebui să se limiteze oferirea de feedback doar atunci când se face analiza anuală a performanței, ci ar trebui să existe un feedback constant pentru cei care fac parte din echipa ta.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

The Feedback Book: 50 Ways to Motivate and Improve the Performance of Your People, de Dawn Sillet

Preferi lecturile scurte și concise? Apreciezi sfaturile punctuale? Atunci acesta este volumul perfect pentru tine.

Studiile arată că discuțiile periodice despre performanță și furnizarea de feedback persoanelor pe care le gestionezi reprezintă o modalitate mai eficientă de a-i motiva și de a-i menține pe drumul cel bun. Distilate în acest volum unic, ai la îndemână 50 de sfaturi și tehnici care te vor ajuta să devii, în scurt timp, un maestru în această artă. Fiecare dintre cele 50 de capitole ale cărții conțin, de asemenea, și un exercițiu practic care te va ajuta să înțelegi și să implementezi mai bine conceptele care sunt prezentate.

 

Ți-a plăcut acest articol cu volume care te ajută să devii maestru în arta oferirii de feedback? Citește și:

Cu ce să înlocuiești vechile beneficii

Spre ce locuri de muncă s-au orientat candidații în octombrie

Categorii:
HR TrendsUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*