5 cărți care te vor ajuta să soluționezi conflictele
Agenda

5 cărți care te vor ajuta să soluționezi conflictele

Titlurile pe care te poți baza la greu

Abilitatea de a gestiona eficient conflictele din echipă este esențială pentru succesul organizațional. În acest context, literatura de specialitate poate reprezenta un ghid valoros pentru dezvoltarea acestei abilități. Iată 5 cărți de referință despre conflict management. Fiecare în parte abordează aspecte specifice ale conflictelor și oferă strategii eficiente pentru prevenirea și rezolvarea lor!

 

When Goliaths Clash: Managing Executive Conflict to Build a More Dynamic Organization de Howard M. Guttman 

Această carte este ghidul ideal pentru liderii care doresc să gestioneze conflictele de la job cu brio. Punctul-cheie de la care pleacă autorul este faptul că nici dezacordurile nu trebuie ignorate, ci trebuie gestionate. În cartea sa, Guttman acoperă subiecte precum motivele izbucnirii conflictelor, stilurile de conflict, cum să-i asculți eficient pe ceilalți, dar și să fii asertiv când vine vorba de nevoile lor. 

 

Working With You is Killing Me: Freeing Yourself from Emotional Traps at Work de Katherine Crowley și Kathi Elster

În Working with You is Killing Me, Crowley și Elster dezvăluie mai multe strategii pentru a face față situațiilor conflictuale din echipe. Autorii vorbesc despre cum să te detașezi mental de astfel situații și să vezi obiectiv situația apărută. Totodată, vei afla cât de important este să schimbi modul în care reacționezi la ele. 

 

Getting Along: How to Work with Anyone de Amy Gallo 

Situațiile în care suntem nevoiți să lucrăm cu oameni dificili, s-ar putea să-și pună amprenta asupra creativității și productivității la job. În Getting Along, Amy Gallo identifică 8 tipuri comune de colegi dificili, printre acestea numărându-se șeful nesigur, colegul pasiv-agresiv, cel care le știe pe toate, colegul părtinitor șamd. Gallo oferă strategii personalizate pentru a aborda relația cu fiecare în parte și oferă o perspectivă importantă asupra modului în care privim relațiile de la job, dar și cât de importantă este compasiunea în situații provocatoare.

 

Crucial Conversations: Tools for Talking When Stakes Are High de Kerry Patterson, Joseph Grenny, Ron McMillan și Al Switzler

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Această carte reprezintă un ghid excelent pentru gestionarea discuțiilor dificile și a conversațiilor cruciale care apar în timpul conflictelor. Autorii prezintă un set de instrumente și tehnici care te ajută să abordezi cu succes subiecte sensibile și emoționale. De asemenea, volumul de față te va ajuta să înveți cum să-ți păstrezi calmul și să comunici eficient, chiar și atunci când spiritele sunt încinse.

 

Difficult Conversations: How to Discuss What Matters Most de Douglas Stone, Bruce Patton și Sheila Heen

Această carte se axează pe modul de abordare al conversațiilor dificile în care subiectele importante nu mai pot fi băgate sub preș, ci trebuie discutate. Autorii oferă un cadru comprehensiv pentru înțelegerea și gestionarea conflictelor, ajutându-te să-ți dezvoltați abilitățile de comunicare și să eviți capcanele specifice discuțiilor tensionate.

 

Aceste cărți oferă o varietate de perspective asupra gestionării conflictelor, furnizând sfaturi și tehnici utile pentru liderii care caută să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare și să gestioneze conflictele cu succes. În lumea afacerilor, capacitatea de a naviga cu succes în apele tulburi ale conflictelor poate face diferența dintre un lider mediocru și unul excepțional.

 

Ți-a plăcut articolul 5 cărți care te vor ajuta să soluționezi conflictele? Citește și: 

4 pași prin care poți asigura bunăstarea echipei

Sfaturi de networking în carieră pentru a face o impresie bună

5 beneficii ale unui curs de scris la birou

 

Categorii:
AgendaIdei

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*